Hotić v reprezentanci BiH: Vesel sem in pozitivno presenečen, fantje so me dobro sprejeli

M.R., 8.10.2019
Andrej Petelinšek

Včeraj je bilo jasno, da lahko Dino Hotić, sicer nogometaš NK Maribor, igra za reprezentanco BiH, danes pa se ji je že pridružil, saj je dobil povabilo trenerja Roberta Prosinečkega.

Za spletni portal Klix.ba je povedal, da je srečen iz prijetno presenečen. "Zelo sem srečen, ker sem dobil Fifino dovoljenje in tako dobil pravico do nastopa za Zmaje. Pozitivno sem presenečen, ker sem bil že vpoklican, res mi je v čast biti med vsemi temi igralci," je povedal.

Dodal je, da ga je ekipa dobro sprejela in da se dobro počuti. "Fantje so me res dobro sprejeli, Pirke (Kenan Pirić) pa mi zdaj vrača dolg, saj sem jaz njemu pomagal, ko je prišel v Maribor," nadaljuje Hotić.

Pred reprezentanco BiH sta dve težki tekmi. V soboto bodo doma igrali proti Fincem, tri dni pozneje pa v Atenah proti Grkom. Možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo niso velike.

"V tej reprezentanci sem nov in ne bi bilo primerno komentirati stanja na lestvici skupine J. Ne poznam okoliščin in tudi ne vem, zakaj je naša reprezentanca na četrtem mestu. Vem le, da so ti fantje v Ligi narodov pokazali, da sestavljajo kakovostno ekipo in lahko rečem, da sem zelo srečen, ker sem z njimi," je še povedal Hotić.

Na koncu pa je dejal, da za ekipo predstavlja velik hendikep odsotnost poškodovanega Edina Džeka, ki je med tekmo dobil udarec v obraz. Zaradi tega bo moral počivati do enega meseca.

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku