Handanovićev nasprotnik: "Spoštujem ga, a na igrišču bo šlo na nož"

Marko Kovačevič, 29.11.2019
Andrej Petelinšek

Če bo obveljalo pravilo, da slabi predstavi Triglava sledi dobra, se Mariboru ne piše nič dobrega

Tri zmage, štiri poraze in dva remija so zabeležili v drugi četrtini prvenstva. Nogometaši Triglava (še) niso ujeli pravega ritma. "Na vsako tekmo se pripravimo enako, a nihamo, enkrat odigramo dobro, drugič slabo. Razloga ne poznam. Trener ga mora poiskati. Upam, da nam bosta zadnji dve tekmi prinesli čim več točk," je pred gostovanjema v Mariboru in Kidričevem odločen vratar kranjske ekipe Jalen Arko.

Ne morejo še razmišljali o varnem obstanku v prvi ligi – po 18 krogih imajo 17 točk, le eno več od Brava na devetem mestu -, so pa orli izplezali iz črne luknje. Sedem zaporednih porazov je septembra odneslo trenerja Dejana Dončića, ki ga je zamenjal Vlado Šmit. "Veliko bolj sproščeni smo. Veliko spoštovanja imam do prejšnjega trenerja, rad sem delal z njim, a kdaj nam ni pustil dihati, preveč smo bili natrenirani. Novi trener pa nas je sprostil, kar se je poznalo pri točkah," pravi Arko.

Če slabi tekmi sledi dobra, se nogometašem Maribora jutri ne piše nič dobrega. Triglav v goste prihaja po porazu v Domžalah (3:0). Je zdaj čas za zmago v Ljudskem vrtu? "Mogoče," je v smehu odgovoril mladi čuvaj mreže. Triglav je v tej sezoni že slavil v Mariboru: "Pa še spomladi smo v Ljudskem vrtu igrali 3:3. Upam, da se bo niz nepremaganosti nadaljeval. Gremo po zmago, vsaj po remi. Zagotovo se ne bomo predali."

image
Andrej Petelinsek Ko je Triglav odnesel zmago iz Ljudskega vrta, je njegovi obrambi poveljeval Luka Čadež.

Član mlade slovenske reprezentance je v prvem krogu sedel na klopi, samozavestno pa pričakuje, da bo jutri stal med vratnicama. To bi bil njegov debi v Ljudskem vrtu. "Na žalost sem imel kar veliko poškodb. Ko bi moral igrati v Mariboru, se je vedno zgodilo, da sem se poškodoval ali me sploh ni bilo v kadru. Trenutno pa sem zdrav," je pred 19. krogom optimističen 20-letnik. Nasproti mu bo najverjetneje stal Jasmin Handanović, ki lahko postane najstarejši nogometaš v prvi ligi. "On je lahko zgled vsem vratarjem v prvi ligi. Zelo ga cenim. Čeprav ima status in ime, se nikoli ne meče ven. Veliko spoštovanje imam do njega, a ko se bo začela tekma, ga ne bo več smelo biti. Takrat bo šlo na nož," je zaključil naš sogovornik.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku