Hadžić o dogajanju ob polčasu v Ljudskem vrtu: "Me je kar šokiralo. Tega nisem pričakoval"

ŠR, STA, 14.5.2019
Andrej Petelinšek

Trener nogometašev ljubljanske Olimpije Safet Hadžić se je v intervjuju za MMC zahvalil mariborskim gledalcem za aplavz, ki ga je dobil ob polčasu sobotnega derbija v štajerski prestolnici, ob tem pa dal jasno vedeti, da mu gre oznaka dežurni gasilec na živce. O Olimpiji razmišlja na dolgi rok.

"Strinjam se, da smo igrali dobro, a vseeno moram povedati, da smo preprosto imeli dober dan, na drugi strani pa ne verjamem, da je Maribor tako slab, ampak je imel slab dan. Nam se je vse obrnilo v našo korist, njim pa je šlo vse narobe in rezultat je bil temu primeren," je sobotni derbi pokomentiral Hadžić in dodal: "Dobil sem občutek, da nas je (Maribor, op. STA) malo podcenjeval. Razumem, da si je želel ravno proti nam slaviti naslov, ampak - preveč lahkomiselno je šel v tekmo. Kot da je že prvak in da bo na preprost način opravil z nami."

image
Sašo Bizjak

Ob polčasu mu je Ljudski vrt namenil aplavz, ki ga trener Olimpije zelo ceni. "Me je kar šokiralo. Tega nisem pričakoval. Malce sem se se bal, kaj bo, bil sem v neugodnem položaju. Ampak mariborski navijači vedo, kaj je nogomet, verjamem pa, da so bili razočarani. Vsekakor se jim zahvaljujem za to gesto. Bi pa spet rad poudaril, da je ta aplavz bolj potrditev za igralce, da so prikazali odlično igro in pravo energijo," je dejal.

image
Sašo Bizjak

Nad trenutnim "stanjem" Olimpije je zadovoljen. Vidi pozitivne spremembe, igralci čutijo, "da je to to", je poudaril. Na klopi Olimpije bo vztrajal, dokler bodo igralci zadovoljni z njim, od predsednika Milana Mandarića pričakuje, da bo vedel, kako odreagirati.

image
Sašo Bizjak

Na vprašanje, ali je Hadžić aprila, ko je spet sedel na klop Olimpije, v pogajanjih z Mandarićem pogojeval svojo vrnitev s tem, da ostane trener tudi po koncu sezone, je odgovoril: "Da, vztrajal sem pri tem. Predsedniku sem rekel, da je, če ne razmišlja o meni tudi v novi sezoni, bolje, da pripelje novega trenerja. To je bil ključ vsega. To sem naredil bolj za ekipo kot pa zase. Mislim namreč, da je za trenerja, ki začne novo sezono, bolje, da jo spozna in prevzame že na zadnjih tekmah predhodne sezone. Pomembno je, da ima Olimpija trenerja na daljši rok in da igralci dobro trenirajo. Predvsem pa, da so gledalci zadovoljni, ne pa da so Stožice prazne."

image
Sašo Bizjak

Priznal je, da mu gre oznaka dežurni gasilec na živce. A ne samo njemu. "Tipičen primer je tudi Milan Srebrnić. Potem ko je bil italijanski trener v klubu dva meseca, imajo Srebrniča za nekega gasilca. Oprostite, to so resni trenerji. Spoštovati je treba naše trenerje. Ogromno vedo, ogromno znajo. Prava filozofija slovenskih klubov bi morala biti, da je v ligi čim več slovenskih trenerjev," je pojasnil v pogovoru za MMC.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku