(FOTO) Gorica čez Triglav v prvo ligo: Osramotitev orlov v njihovem gnezdu

šr, 30.7.2020
Robert Balen

Primorci so se na povratni tekmi v Kranju z zmago s 5:0 po letu premori vrnila v prvo ligo

Ne, dodatne kvalifikacije niso več le formalnost, ki jo morajo opraviti nogometni prvoligaši. Gorica se je lani opekla proti sežanskemu Taboru in se očitno iz tega veliko naučila, triglavani, ki svoje kože niso prvič reševali na tak način, pa tokrat niso bili na srečni strani kot denimo predlani proti ptujski Dravi, pred osmimi leti proti Dobu, čeprav so takrat dvakrat visoko izgubili, a ohranili elitni status, ker so se mu slednji odrekli ...

Morda bi bilo bolje, da bi stadion v Kranju ostal zaprt zaradi obnove, kot je bilo pred časom napovedano, in bi Gorenjci povratno tekmo igrali drugje. Njihovo igrišče jim namreč to sezono ni prineslo veselja. V včeraj zaključeni sezoni so na njem slavili le petkrat, nazadnje februarja v prvi tekmi spomladanskega dela proti nebogljenemu Rudarju, ki ga je med najboljšo slovensko deseterico nadomestil še en primorski klub - Koper.

image
Robert Balen

Nato se je začela serija porazov, ki jih je najprej potisnila na rob prve lige in jih nato še čez njega pahnila v drugo. Gorica jim je po remiju na Primorskem (1:1) na Gorenjskem zadala najbolj boleč poraz v sezoni, ko jih je odpravila s kar 5:0. In enega najvišjih. Orli so ostali zvesti svojemu slovesu, Aluminij jih je namahal z rekordnim 8:1, Celje pa se je večkrat zneslo nad njimi (6:0, 5:0, 4:0). Morda so iz teh tekem črpali Primorci, pri katerih je strelski popoldan odprl šele 17-letni Tjaš Begić (v 25. minuti), ki mu je trener Borivoju Lučić zaupal mesto v prvi postavi. Kapetan Bede Amarachi Osuji (29.) je postavil izid prvega polčasa, v drugem delu pa so juriš na povratek v prvo ligo z goli dokončali Leon Marinić (56.), Rok Grudina (62.) in rezervist Jaka Kolenc (69.), z dvema podajama se je izkazal tudi Osuji.

image
Robert Balen

Gorica se bo tako po letu pavze ekspresno vrnila v prvo ligo in bo že čez dvanajst dni v njej proti Olimpiji začela 29. sezono, Triglav pa se med drugoligaše vrača po treh letih. Dodatne kvalifikacije so bile zanje usodne, čeprav so bile vrtnice povsem iz tekmovalnega ritma, saj so drugoligaši sezono zaključili že marca z začetkom epidemije novega koronavirusa. 

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku