Gajserja premagal le največji rival

Zoran Mijatovič, 11.5.2019
Andrej Petelinšek

V kvalifikacijah pred dirko za VN Lombardije v motokrosistične razredu MXGP je Tim Gajser osvojil drugo mesto

V kvalifikacijah pred jutrišnjo peto dirko sezone za VN Lombardije v najmočnejšem razredu svetovnega prvenstva v motokrosu, seriji MXGP, je Tim Gajser osvojil drugo mesto. Zaostal je le za svojim največjim rivalom v bitki za naslov svetovnega prvaka Antoniom Cairolijem. Razlika je znašala 15 sekund.

image
Andrej Petelinšek Vso konkurenco je premagal Antonio Cairoli.

"Lepo se je spet vrniti na dirko po dolgi pavzi. Dobro sem se počutil na motorju in na stezi. Morda je bilo nekoliko čudno, ker je tu proga po navadi mehka, tokrat pa je bila zelo trda. Žal nisem najbolje startal, zato sem moral prehiteti kar nekaj dirkačev. Ko sem prišel za Cairolija, je že imel lepo prednost, tako da sem se zasidral na drugem mestu," je kvalifikacije opisal Gajser in že začel razmišljati o dirki: "Na progi je po novem nekaj manj mest za prehitevanje, tako da bo start še posebej pomemben. A verjamem tudi v pomoč s tribun. To bo že druga zaporedna dirka blizu Slovenije, Mantova ji je še bližja kot Arco, zato pričakujem veliko navijačev. Obenem pa gre za domačo dirko moje HRC ekipe (ki jo vodi Italijan Gariboldi, op.p.)

V družbi 35 tekmovalcev je drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar osvojil 30. mesto.

Prva dirka v Mantovi bo na sporedu v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10. Cairolija in Gajserja na prvih dveh mestih skupnega seštevka loči 16 točk.

 

Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku