Franjo Bobinac: Ne slepimo se, olimpijskih iger poleti ne bo

sta, 24.3.2020
Robert Balen

Rokometna zveza Slovenija je po izbruhu pandemije novega koronavirusa prekinila vsa ligaška tekmovanja na domači sceni in vprašanje je, če se bodo sploh nadaljevala, prvi mož zveze Franjo Bobinac pa ne vidi realnih možnosti za izvedbo letošnjih poletnih olimpijskih iger v Tokiu.

"Vsi imamo radi šport, ampak zdaj je prioriteta zdravje. Vseh in vsakega posebej. Mogoče sem bil eden izmed prvih, ki sem že pred tedni, da ne rečem meseci, napovedal, da je veliko vprašanje glede izvedbe evropskega nogometnega prvenstva, in zdaj napovedujem, da olimpijskih iger v tem terminu absolutno ne bo," je za časnik Delo dejal Franjo Bobinac, predsednik kolegija direktorjev Gorenja, ki je v lasti kitajske skupine Hisense, in predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Pri tem je izrazil, da gre za lastno mnenje, ki temelji na zaznanem dogajanju po svetu. "Glede na to, da smo v podjetju vpeti v dogajanje na vseh celinah, si težko predstavljam, da bi sredi julija šli športniki na Japonsko pripravljeni. Zdaj se sicer doma pripravljajo po individualnih programih, ampak to ni to. Če bi se stvar na hitro zaustavila in umirila, bi še vedno potrebovali nekaj tednov, da bi prišli na neko normalno raven, in še kakšen mesec ali dva, da bi prišli na vrhunsko raven, kakršna je potrebna za olimpijske igre," je dodal prvi mož RZS od leta 2008. In pozdravil odločitev Moka o začetku procesa odločanja o usodi OI, ki naj bi trajal štiri tedne.

Bobinac ne verjame, da se bo športno življenje hitro vrnilo v družbo in bo predlagal, da se vse lige ne samo prekinejo, ampak tudi zaključijo. "Mislim, da ni realnih možnosti, da bi se v katerem koli resnem športu do poletja sezona nadaljevala."  Pri tem pa ne želi govoriti o finančnih posledicah za RZS ob morebitni odpovedi OI. "Ne bi prehiteval dogodkov. Smo pa seveda že v razmisleku, kako strukturirati naslednjo sezono, to bo pomembna diskusija verjetno še v tem tednu na organih odločanja na RZS." 

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku