Evenepoel odbil vse napade in dobil dirko po Burgosu

STA, Gr.G., 1.8.2020
EPA

Na dirki serije 2. Pro ni bilo slovenskih predstavnikov.

Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) je dobil petdnevno dirko po Burgosu, potem ko je v zadnji gorski etapi do Lagunas de Neile odbil vse napade najbližjih zasledovalcev. V zaključku 158 km dolge etape je bil sicer najboljši Kolumbijec Ivan Ramiro Sosa (Ineos), drugi je bil Mikel Landa (Bahrain-McLaren), tretji pa Evenepoel.

Dvajsetletni Belgijec je tako na zadnji, zahtevni etapi, ki se je začela v Covarrubiasu, zadržal majico vodilnega, saj je imel pred tem 18 sekund prednosti pred Novozelancem Georgem Bennettom (Jumbo-Visma), Landa pa je zaostajal 32 sekund.

Izkušeni Španec je sicer večkrat poskušal na zadnjem vzponu, a so ga zasledovalci vselej ujeli. V zadnjih kilometrih so se za etapno zmago udarili Sosa, Landa in Evenepoel, medtem ko je Bennet odpadel že prej in zdrsnil po lestvici navzdol na skupno peto mesto.

Landa je za zmagovalcem etape zaostal devet, Evenepoel pa 11 sekund. Španec je z zaostankom 30 sekund osvojil drugo mesto na dirki po Burgosu, tretji je bil Portugalec Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step), ki je bil danes četrti, v skupnem seštevku pa je za 20-letnim Belgijcem zaostal minuto in 12 sekund.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku