Družil se je z Elvisom, zapeljal bivšo mis sveta in nokavtiral Muhammada Alija

B. R., 13.3.2019
Profimedia

Waleški glasbenik se lahko poleg bogatega glasbenega opusoma pohvali tudi z zelo zanimivim življenjepisom. Aprila začenja ameriško-evropsko turnejo, v okviru katere bo 18. junija 2019 nastopil tudi v ljubljanski dvorani Stožice.

Tom Jones je eden od redkih glasbenikov, ki po 56 letih uspešne kariere na svojih koncertnih turnejah še vedno polnijo svetovne dvorane, saj se nad njegovimi uspešnicami navdušujejo predstavniki vseh generacij.

image
Profimedia 78-letni Valižan z razkošnim baritonom se bo kmalu odpravil na novo turnejo, med katero bo 18. junija obiskal tudi Slovenijo.

Ta neutrudni 78-letni Valižan z razkošnim baritonom se bo kmalu odpravil na novo turnejo, med katero bo 18. junija obiskal tudi Slovenijo. Svetovni superzvezdnik napoveduje v Ljubljani spektakularen koncert, na katerem bo zapel tudi svoje največje uspešnice, kot so It's Not Unusual, Kiss in Delilah.

image
Arhiv Organizatorja

Tom Jones je že od nekdaj znan kot odličen pevec in tudi kot veliki zapeljivec in ljubljenec žensk. Čeprav je bil kar 59 let poročen s svojo srednješolsko ljubeznijo Lindo, je znal biti včasih tudi precej razposajen. Mnogi še danes pomnijo njegovo ljubezensko afero z mis sveta Marjorie Wallace. Spoznal jo je leta 1973, ko je Marjorie osvojila naslov najlepše na svetu. Ko se je razvedelo za njuno razmerje, kar se je zgodilo čez natanko 104 dni, so ji krono odvzeli, Tom pa jo je zapustil, ker se je bal, da bo izgubil Lindo.

Toda šarmantni Tom ni priljubljen samo med ženskami, bil je tudi dober prijatelj z Elvisom Presleyjem in Muhammadom Alijem. Svojega idola, kralja rock'n'rolla, je spoznal leta 1965. Presleyjeva vdova Priscilla je velikokrat poudarila, da njen soprog ni bil nikoli videti bolj srečen kot v Tomovi družbi. Naključno srečanje v Paramountovem studiu je preraslo v veliko prijateljstvo, ki je trajalo vse do Elvisove smrti. »Nekaj časa sva preživela na Havajih. Sedela sva na plaži, igrala kitaro in pela. Bila sva kot fanta, ki počneta, kar jima je všeč,« s temi besedami se Tom spominja njunih druženj.

image
Reuters Tom Jones je v nekem intervjuju priznal, da je spal z več kot 250 ženskami. 

Lepe spomine ima tudi na Muhammada Alija. Z legendarnim boksarjem se je družil kar 30 let. Je eden redkih, ki se lahko pohvalijo s tem, da so nokavtirali trikratnega boksarskega svetovnega prvaka v težki kategoriji. »Ali je bil eden mojih največjih občudovalcev. Ob eni priložnosti me je povabil v svoj tabor v Pennsylvaniji in me vprašal, ali bi rad bil njegov sparing partner. Seveda sem ga zavrnil, toda še naprej je vztrajal. Ko sem končno stopil v ring, sem zamahnil proti njemu, on pa se je pretvarjal, da sem ga zadel, in padel na tla. Ta trenutek je posnel Alijev menedžer Gene Kilroy, vse drugo je zgodovina. No, lahko se torej pohvalim, da sem ga nokavtiral,« je z nasmehom na obrazu v dokumentarnem filmu Ali povedal Tom Jones.

V času svoje kariere je prodal več kot sto milijonov albumov, o njegovem življenju so posneli muzikal z naslovom Tom: A Story of Tom Jones, njegovo premoženje je vredno več kot 170 milijonov funtov, leta 2005 pa so ga razglasili za najbogatejšega glasbenika v Walesu. Poleg tega da je hodil na turneje in snemal albume, je bil Jones v preteklih nekaj letih tudi eden od članov žirije v oddaji The Voice televizije BBC, po zaslugi česar je vsako sezono zaslužil 500 tisoč funtov. 

Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku