Dopust na morju in vnetje mehurja. Kaj pa zdaj?

Bonbon, 27.7.2020
Profimedia

Poletje je namreč idealen čas za vnetja sečil, zato je na to dobro pomisliti že pred odhodom na počitnice. Pri vnetju sečil posebno dobro pomagajo bazilika, cimet, črna kumina, česen, koper, koromač, origano, peteršilj, zelena, kurkuma in druge.

Z nekaj načrtovanja in preventive se pekočim, skelečim spominom na počitnice lahko izognemo. Preprečite vnetje, še preden se pojavi.

Mokre kopalke in hladne pijače – recept za skelenje

Če smo že po naravi bolj dovzetni za tovrstne okužbe, potem moramo biti ob stiku z vodo previdni. Če se vam vnetja rada ponavljajo, ne pozabite s seboj vzeti več kopalk in si jih po vsakem kopanju zamenjajte. Zasedejo le malo prostora, sečila pa vam bodo hvaležna. Ker mehur ni navdušen nad hladno vodo v morju, reki ali jezeru, to pomeni, da ne mara niti mrzlih pijač. To pa ne pomeni, da mu ne prija voda sobne temperature. V prvi vrsti zatorej veliko pijte, predvsem vode, a ne iz hladilnika. Če vemo, da iz telesa vsak dan izločimo približno dva litra vode, je moremo vsaj toliko tudi nadomestiti s pitjem. Dan za dnem.

Poskrbite za primerno higieno. Ta je pomembna vse leto in terja nekaj pozornosti tudi po opravljanju velike potrebe, ko se je priporočljivo brisati v smeri od spolovila proti zadnjiku. Smer je ključna in nanjo moramo biti še posebno pozorni pri otrocih, zlasti deklicah.

image
Profimedia

S puloverji si te dni nimate kaj veliko početi, a pretiravati z razgaljenostjo ni dobro. Sploh predela sečil ne razgaljajte pretirano, ne glede na izklesanost trebušnih mišic. Kaže, da se ta nasvet prenaša iz generacije v generacijo in da se moda očitno ves čas ponavlja. Z njo povezane težave pa prav tako.

Odgovoren popotnik že doma misli na sečila

Pazite tudi, kam sedete. Od sonca razgrete skale in klopi vam ne bodo škodile, če pa se zvečer naslonite na mrzel beton ali sedite na hladni škarpi, vam mehur to lahko hitro zameri.

Osnova trdnega zdravja je kakovostna, polnovredna hrana, ki bo zmanjšala tudi možnost vnetja sečil. Prehranjevati se zdravo je poleti res mačji kašelj, saj gre za čas preobilja svežega sadja in zelenjave. Naj ta dvojica spremlja vsak obrok. Sladoled tu in tam je priboljšek za dušo, prevelike količine belega sladkorja pa vam bodo nakopale kup težav, tako kot visoko predelana hrana. Da, vplivata tudi na delovanje mehurja. Naš zaveznik so začimbe.

Pri vnetju sečil posebno dobro pomagajo bazilika, cimet, črna kumina, česen, koper, koromač, origano, peteršilj, zelena, kurkuma in druge. Odgovoren popotnik že pred odhodom novi dogodivščini naproti doma pripravi potovalno lekarno in v njej izdelki proti vnetju mehurja preprosto ne smejo manjkati. Tudi zato, ker lekarne na dopustu svojih sanj ne srečamo vedno na vsakem koraku.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku