Dončić v evroligaški ekipi desetletja

STA, 24.3.2020
Andrej Petelinšek

Navijači, novinarji ter kapetani in trenerji evroligaških klubov so Luko Dončića izbrali v najboljšo evroligaško ekipo minulega desetletja

Slovenskega košarkarskega asa Luko Dončića je doletela nova čast. Evroliga ga je kot tretjega izbrala v ekipo najboljših desetih igralcev zadnjega desetletja (2010 - 2020). Pred njim so v ekipo desetletja pri evroligi imenovali le Španca Juana Carlosa Navarra in Američana Kyla Hinesa.

Dončića, nekdanjega član Real Madrida, zdaj pa zvezdnika Dallasa v severnoameriški ligi NBA, so najprej uvrstili med 50 nominirancev, nato pa so o desetih igralcih odločali navijači, novinarji ter kapetani in trenerji 18 ekip evrolige. Glasovi vsake od funkcij so prispevali 25 odstotkov celotnih točk. V glasovanju navijačev je bil slovenski as na sedmem mestu.

Evropski prvak s Slovenijo leta 2017 je v Real odšel s 13 leti, pet let pozneje je z njim postal tudi evropski prvak. Takrat so ga razglasili za najkoristnejšega igralca (MVP) evrolige, to je postal kot najmlajši igralec vseh časov.

 

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku