Domača lekarna: 7 naravnih preganjalcev herpesa

L. P. L., 5.6.2019
Profimedia

Tisti, ki se srečujete s to tegobo, veste, da bi naredili vse, da bi preprečili razvoj nadležnega herpesa. Morda vam pomaga kateri od domačih nasvetov, ki jih najdete v prispevku.

Najpogosteje se herpes okrog ustnic pojavi takrat, ko pade imunski sistem ali pa smo pod večjim pritiskom oziroma se soočamo s stresom. Najprej se pojavi pekoč občutek, rdečica, razvije se mehurčkast izpuščaj in srbenje. Ko je človek enkrat okužen z virusom herpesa, ga ima za vse življenje.

Če ukrepate pravočasno, torej takoj, ko opazite, da se vam razvija herpes, ga lahko zaustavite. Pomagate si lahko s kremami, ki jih kupite v lekarni, ali pa preizkusite katerega izmed nasvetov iz domače lekarne.

1. Mleko

Kosem vate namočite v mleko in nanesite na obolelo mesto. Ne spirajte, pustite, da se posuši in ponavljajte ves dan, na dve uri.

2. Sladki koren

Sladki koren zavira razne vrste virusov, med njimi tudi herpes. Zmeljite ga v prah, dodajte vodo, da dobite kašasto zmes. Nanesite jo na obolelo mesto in pustite čez noč. Zjutraj sperite, herpesa ne bo več.

3. Hidrogen

Hidrogen lahko kupite v lekarni. Namočite kosem vate in nanesite na obolelo mesto, ponavljajte vsakih nekaj ur in v enem dnevu bo herpes izginil.

image
Profimedia Strok česna bo pozdravil herpes.

4. Česen

Olupite strok česna, stisnite sok in ga nanesite na herpes. Ponovite nekajkrat. Česnov sok izredno hitro pozdravi nadležni herpes.

5. Eterično olje mete

Če imate doma eterično olje mete, si lahko pomagate tudi z njim. Kapljivo eteričnega olja nanesite na herpes in nekajkrat ponovite.

6. Aloe vera

Sok aloe vere je vsestransko uporaben. Herpes premažite s sokom aloe vere, ponavljajte na dve uri in herpes bo izginil.

image
Profimedia Virus herpesa izbruhne, kadar imamo slabši imunski sistem.

7. Kocka ledu

Tudi led vam lahko pomaga. Takoj, ko začutite, da se vam razvija herpes, na mesto položite kocko ledu in vztrajajte nekaj minut. Tako boste zaustavili proces širjenja in vaše telo se bo lažje borilo proti herpesu.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku