Dobrodošli v Hotel Cankarjev dom!

Oglasno sporočilo, 25.11.2019
Cankarjev Dom

Prehod v novo leto 2020 bodo v Cankarjevem domu tudi tokrat pospremili z akrobacijami v ritmu glasbe, gledališča in plesa. Cirque Êloize, ki letos praznuje četrt stoletja svojega obstoja, bo Gallusovo dvorano spremenil v živahen hotel.

Tisoč in ena zgodba 

Na recepciji vas pričaka prijazen, a nekoliko neroden receptor. Sobarica, ki za goste uredi sobe, je radovedna, a nekoliko čudaška. Hišnik zelo spreten junak; povsod ga spremlja zvesti kužek … 

Vas zanima kdo vse bodo gostje v zelo posebnem hotelu, ki ga boste lahko doživeli konec decembra na odru Gallusove dvorane?

Srečali boste prismojene turiste, samosvoje umetnike, poslovneže, ki se jim nenehno mudi, pa dvojčka, ki ju je nemogoče ločiti. A to niso igralci. Zgodbo o različnih srečanjih v Hotelu pripovedujejo akrobati s svojimi vratolomnimi akrobacijami, cirkusantje, ki žonglirajo, padajo, se pobirajo in nas nasmejijo s svojo navidezno nerodnostjo. Vstopite v svet umetniškega cirkusa, spoznajte tisoč in eno zgodbo zanimivih posameznikov iz Hotela Cirque Éloize, v katerem se prepletajo cirkus, ples, glasba in pesmi – podobno kot v življenju, samo bolj barvito in intenzivno.

Kaj pomeni éloize?

Beseda éloize prihaja s kanadskega Magdalenskega otočja in označuje

»vročinske bliske ob razelektritvi ozračja, ki jih zasledimo na obzorju.«

Ta svetloba predstavlja vročino in energijo, ki napajata duha cirkuške skupine in njenim sedmim ustanovnim članom ponujata umetniški navdih. Cirque Éloize, kot pogonska sila quebeškega kulturnega življenja že 25 let ustvarja, producira in predstavlja presunljive predstave z značilno poetično noto. Cirque Éloize cirkuško umetnost spaja z glasbo, plesom, tehnologijo in gledališčem ter zadovoljuje pričakovanja občinstva željnega razvedrila s poglobljeno vsebino.

Zabava za vse generacije

Predstava Hotel bo navdušila vse generacije, ob osupljivih akrobacijah bodo mladim obiskovalcem zažarele oči, njihovim spremljevalcem pa zastajal dih. Do 1. decembra v Cankarjevem domu ponujajo tudi družinski popust, vstopnice lahko kupite v Informacijskem središču Cankarjevega doma ali na www.cd-cc.si.

 

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku