Dobrodelni športniki: Messi in Guardiola podarila milijon, Barcelona in Watford ponudila stadiona

M.K., STA, 25.3.2020
Reuters

Vse več športnikov in klubov se pridružuje boju proti koronavirusu

Zvezdniki svetovnega športa so vse bolj aktivni pri pomoči za boj proti koronavirusu. Številnim sta se z milijonom evrov pridružila še trener nogometašev Manchester Cityja Pep Gurdiola in zvezdnik Barcelone Lionel Messi.

image
Reuters Lionel Messi in Josep Guardiola
Guardiola je daroval svoj milijon fundaciji Angel Soler Daniel in medicinski fakulteti v Barceloni za nabavo opreme. Posebej nujna so bila sredstva za omenjeno fundacijo, ki je pred trenerjevo podporo v treh dneh sama zbrala le 33.000 evrov. Messi pa je milijon namenil bolnicam v Barceloni, kjer Argentinec živi od 13. leta, del denarja pa državi, v kateri se je rodil.

V boj proti virusu se je aktivno vključil tudi nogometni klub Barcelona, ki je zdravstvenim ustanovam v Kataloniji v primeru potrebe ponudil vse svoje klubske zgradbe, eni od bolnišnic pa tudi električni avtomobil, s katerim sicer vozijo poškodovane nogometaše z zelenice. V Barceloni poudarjajo, da trenutno nimajo tekmecev na stadionih, zato so "trdno odločeni, da bodo dobili obračun proti nasprotniku, s kateri trenutno tekmuje celotno človeštvo".

image
Reuters Watford je svoj stadion ponudil nacionalnemu inštitutu za zdravje.

Za podobno potezo se je odločil angeški prvoligaš Watford. Nacionalnemu inštitutu za zdravje (NHS) v Veliki Britaniji ponudil uporabo svojega stadiona in vseh klubskih zmogljivosti. "Takoj moramo pozabiti na nogomet in se osredotočiti na to, da naredimo vse, kar lahko, da podpremo NHS in zlasti splošno bolnišnico Watford," je dejal predsednik kluba in izvršni direktor Scott Duxbury. "Bolnišnica je v bližini, naši objekti pa ji lahko pomagajo. Moramo storiti kar se da, da podpremo osebje NHS in njihove družine," je še dodal.

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku