(FOTO) Dobili enega, odgovorili z osmimi: nogometaši Maribora učinkovito začeli priprave na novo sezono

Marko Kovačevič, 1.8.2020
Tadej Regent

Beltinci so na pripravljalni tekmi v Ljudskem vrtu padli z 1:8.

Prazne tribune, polna mreža. Učinkoviti so bili nogometaši Maribora na prvi pripravljalni tekmi v sezoni 2020/21. Beltinci so se v prvem polčasu sicer solidno upirali favoritom, juriša v drugem pa niso zdržali. Z zmago vijoličastih z 8:1 se je končal dvoboj v Ljudskem vrtu.

image
Tadej Regent

Novinci pod Kalvarijo so dobili priložnost. Na čelo obrambe je trener Sergej Jakirović postavil vratarja Ažbeta Juga, v napadalni del zvezne vrste pa Jana Repasa in povratnika s posoje pri Bravu, Aljošo Matka in Martina Kramariča. Bolj skromna je bila udeležba lanskih okrepitev, saj sta tekmo začela le branilca Nemanja Mitrović in Špiro Peričić. Andrej Kotnik in Rene Mihelič sta tekla na pomožnem igrišču, v kadru ni bilo Roka Kronavetra in Rudija Požega Vancaša, manjkal je tudi Mitja Viler.

Prvi polčas je nakazal, da to ne bo ena od tistih tekem, običajnih za začetek priprav, ko je nižjeligaš, hvaležen za povabilo velikega kluba, zadovoljen že, če se v rubriki prejeti goli na koncu ne zasveti dvomestno število. Prekmurski klub, ki je marca ustavljeno sezono v drugi ligi zaključil na 12. mestu, je hitro odkril šibkost vijoličastih. Presing pred kazenskim prostorom se je obrestoval, po prestreženi žogi je sam pred gol stekel Luka Marič. Priložnosti ni zapravil, v 7. minuti je Beltince odpeljal v vodstvo.

image
Tadej Regent

Hitro je odgovoril Maribor. Akcijo je s strelom s prve z roba kazenskega prostora zaključil Amir Dervišević. Čeprav je visoki vezist tresnil z desno, njegovo šibkejšo nogo, prekmurski vratar Niko Serec ni imel možnosti, da bi preprečil izenačenje. Se je pa z dobrim refleksom izkazal kasneje, ko se je Repas s spretnim preigravanjem znebil branilca. Preživel je tudi poskus Luke Zahovića, ki ga je v priložnost z natančno podajo z desne strani pripeljal Martin Milec.

Po drugi Zahovićevi priložnosti pa Serec ni bil zmagovalec. Alexandru Cretu je opazil luknjo, z natančno globinsko podajo omogočil napadalcu osamljen sprehod do gola. Dovolj časa je imel Zahović za miren zaključek, ki je vijoličaste odpeljal v prednost z 2:1. Nekaj centimetrov je zmanjkalo Kramariču, da bi jo oplemenitil še pred odmorom.

image
Tadej Regent

Jo je pa Gregor Bajde. Na začetku drugega polčasa, ko je Jakirović na igrišče poslal novo enajsterico, prve minute v novem klubu namenil tudi branilcu Iliji Martinoviću, je Litijan z natančnim strelom zaključil kombinacijo Felipeja Santosa in Marcosa Tavaresa. Asistent se je izkazal tudi kot strelec. Tavares je za četrti gol vijoličastih preigral vratarja, za petega pa zanesljivo zaključil z bližine.

Sape je bilo vedno manj, lukenj v moštvu, ki že pet mesecev čaka na uradno tekmo, pa vedno več. Za šesti spominek v beltinški mreži je poskrbel Jasmin Mešanović, ki je z glavo preusmeril podajo Denisa Klinarja, za sedmega Felipe Santos. Pa se strelska veselica s pravljično sedmico še ni ustavila, Bajde je s projektilom s prve povišal vodstvo na 8:1.

image
Tadej Regent
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku