Dnevne aktivnosti za starejše: Vodeni pohodi in ustvarjalne urice

PZ, P.K., 7.10.2019
Profimedia

Izbrali smo nekaj dogodkov, namenjenim starejšim, ki jih v tem tednu prirejajo različne organizacije, med drugim Dnevni centri aktivnosti za starejše v Ljubljani in Umetnostna galerija Maribor.

Dogodki v tednu od 7. do 13. oktobra 2019:

Aktivnosti v Dnevnih centrih aktivnosti (DCA) v Ljubljani

Vodeni sprehodi po Ljubljani

Kdaj: V torek, 8.10., ob 10.00

​Kje: Ambrožev trg

Lahkih nog naokrog

Kdaj: V sredo, 9.10.2019, ob 10.00

Kje: Na postaji Peruzzijeva, LPP št. 3

Kolesarjenje Mali Lipoglav, Pance

Kdaj: V četrtek, 10. 10. 2019, ob 10.00

Kje: Zbirno mesto Špica (Prule)

Več informacij najdete na tej povezavi.

Poslanstvo Dnevnega centra aktivnosti za starejše je krepitev in ohranjanje samostojnosti ter telesnega in duševnega zdravja starejših, podpora pri vztrajanju v lastnem domačem okolju, pospeševanje socialnih stikov in ohranjanje integracije v družbeno dogajanje.

Dom starejših občanov Ljubljana – Šiška

Predavanje Demenca ni le bolezen starejših ljudi

V četrtek, 10. oktobra ob 16. uri, bo v največjem ljubljanskem domu starejših Alzheimer cafe-ja, na katerem bo o demenci predavala izr. prof. dr. Maja Trošt, dr. med., spec. nevr.

Aktivnosti Simbioza giba

Med 14. in 21. oktobrom bodo v Domu izvajali aktivnosti v sklopu projekta Simbioza giba. Tekom tedna se bodo zvrstile številne aktivnosti, ki so odprte tudi za svojce in druge zunanje obiskovalce.

Vstop je prost.

image
Arhiv UGM Ustvarjalnica za odrasle bo potekala v Umetnostni galeriji Maribor.

Modre urice za starejše v UGM

Umetnostna galerije Maribor (UGM) vabi starejše na ustvarjanje ob umetninah in medsebojno druženje. "Ob uresničevanju ideje vseživljenjskega učenja bomo spoznavali razstave UGM in umetnost v javnem prostoru. Udeleženci in udeleženke bomo odkrivali značilnosti starejše likovne umetnosti in pokukali v sodobne umetniške vsebine. Veliko se bomo pogovarjali, delili svoja mnenja, ideje in spomine, ki nam jih umetnine vzbujajo. Občasno se nam bodo na srečanjih pridruži tudi umetniki, kustosi ali drugi gostje, ki nam bodo pomagali na svoj način poglobiti razumevanje in doživljanje likovne umetnosti. Poskrbeli bodo, da bomo potešili svojo željo po spoznavanju nečesa novega, kreativnosti, druženju in povezovanju. Za udeležbo niso potrebna predznanja in izkušnje s področja likovne umetnosti," sporočajo iz UGM.

Prvo srečanje bo že v torek, 8. oktobra, na katerem bodo udeleženci spoznavali bogati opus slovenskega mojstra fotografije Stojana Kerblerja.

Več informacij dobite v galeriji.

Strokovni posvet “Duševna stiska – znam, zmorem, želim pomagati”

Društvo Šent, Društvo Ozara, Zavod Franko in Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Maribor vabijo na strokovni posvet ob svetovnem dnevu duševnega zdravja z naslovom, “Duševna stiska – znam, zmorem, želim pomagati”.

Posvet bo potekal v četrtek, 10. oktobra, v dvorani Frana Miklošiča Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor.

Več informacij najdete na tej povezavi.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku