(FOTO) Darko Milanič na prvem treningu nove sezone: Premor je bil kratek, služil je bolj za regeneracijo

Aleš Mišič, Miha Dajčman, 11.6.2019
Andrej Petelinšek

Nogometaši NK Maribor so se zbrali na prvem treningu. Prva uradna preizkušnja, kvalifikacije za ligo prvakov, jih čaka čez mesec dni

Nogometaši NK Maribor so enajst dni po koncu prejšnje sezone startali v priprave na novo. Nekaj sprememb je že v vijoličasti zasedbi v tem kratkem času, nekaj jih do konca prestopnega roka najbrž še bo. A ogrodje ekipe je bilo danes in bo ves prvi teden na terenu v Ljudskem vrtu, nato se bodo preselili v Moravske Toplice. Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš in Andrej Kotnik so novi obrazi pod Kalvarijo, kjer ni več Marka Šulerja, Jana Mlakarja, Dareta Vršiča, Denisa Šmeja in Sunnyja Omoregija

image
Andrej Petelinšek

Zahović in Pirić še na dopustu
Projekt 2019/20 je začelo 28 igralcev: Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Nino Irgolič, Saša Ivković, Aleksander Rajčević, Špiro Peričić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Mitja Viler, Žan Kolmanič, Martin Milec, Denis Klinar, Aleks Pihler, Blaž Vrhovec, Alexandru Cretu, Amir Dervišević, Sandi Ogrinec, Dino Hotić, Martin Kramarič, Felipe Santos, Gregor Bajde, Andrej Kotnik, Nino Žugelj, Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović. Luka Zahović in Kenan Pirić se bosta zaradi reprezentančnih obveznosti ekipi priključila pozneje.

image
Andrej Petelinšek

"Vse gre zelo podobno kot ponavadi, ciljev je ogromno, od danes delamo vse s ciljem, da bi bili odlično pripravljeni pred prvo uradno tekmo in da bi formo držali preko celotne sezone," je povedal trener Mariborčanov Darko Milanič. Do prve uradne tekme, kvalifikacij za ligo prvakov, jih loči točno mesec dni. "Kratek premor je bolj služil le za regeneracijo. Mislim, da se je vsak od fantov vrnil motiviran. Malo časa imamo, ne bomo trenirali na klasičen način, ampak bomo zelo hitro začeli igrati tekme, poskušali bomo čim prej nove igralce vplesti v našo zgodbo, da bo potem vse 'štimalo'," je dejal Izolan, ki je v moštvo dobil okrepitve, ki si jih je tudi sam želel. 

image
Andrej Petelinšek

Ena od okrepitev je Andrej Kotnik, ki je prišel iz Gorice: "Že kar nekaj klubov sem dal skozi, je pa tu več odgovornosti, pritiska, kar mi osebno prija. Poskušal se bom dokazati. Priprave bodo kratke, zato jih moramo dobro izkoristiti. Pričakovanja in cilji so visoki, a mislim, da jim bomo kos, zato se jih veselim." 

image
Andrej Petelinšek
Anketa

Ali radi gledate slovenske filme?

Sudoku