Da boste v trendu: to je barva, ki bo zaznamovala leto 2020

S. B., 11.12.2019
Profimedia

Vsi, ki imate radi modro barvo, boste v letu 2020 prišli na svoj račun!

Znano ameriško podjetje Pantone, ki se ukvarja z barvami, barvnimi usklajevanji in paletami na področju grafike, arhitekture in gradbeništva, že vrsto let razglaša barvo leta. V začetku decembra na barvni prestol postavijo odtenek prihajajočega leta. Za leto 2020 so pred dnevi razglasili klasično modro in sicer natančneje odtenek 19-4052.  

image
Profimedia Modre pletenine na pariškem tednu mode.

V svojem sporočilu so pojasnili, da gre za barvo, ki prinaša pomirjajočo prisotnost, vzbuja mir, zaupanje in povezanost. Glede na to, da spominja na zgodnje jutranje ure in tako prinaša nov dan, je bila razglasitev klasično modre odlično sprejeta, tako v modni industriji kot tudi med oblikovalci notranje opreme in industrijskimi oblikovalci. ​Lanskemu letu je vladala živahna koralna barva, ki je s svojo igrivostjo letošnji pravo nasprotje.

image
Profimedia Mimohod modre barve na modni reviji blagovne znamke Max Mara v Parizu. 

Številne modne hiše so v svojih kolekcijah za prihajajoče leto že izbrskale in v ospredje postavile svoje modre kose, prav tako oblikovalci pohištva in tehnoloških potrebščin. 

Če se boste v decembrskem času odločali za nakup, ki vam bo na svoj način zaznamoval leto 2020, le pomislite na klasično modro in v novem letu boste zagotovo v trendu!

image
Jub Klasična modra zofa
Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku