Čili in zdravi. Polni življenja.

Oglasno sporočilo, 5.7.2019
Shutterstock

Leta tečejo za vse enako, a to, kako jih nosimo, je stvar odločitve vsakega posameznika. Z zdravim in aktivnim življenjskih slogom lahko dosežemo, da ostanemo biološko mladi in leta postanejo le nepomembna številka.

Pravzaprav nas rojstni dnevi le opozorijo, naj se več posvečamo sebi. Sebi in doživetjem, ki nas razveseljujejo in ohranjajo mlade.  

Imate občutek, da komaj še dohajate?     

Vitalnost se ne prepozna na obrazu, ampak po tem, kako se človek giblje in razmišlja. Z aktivnim življenjskim slogom, pravilno prehrano, »nežnejšim« odnosom do sebe in s sproščenim, pozitivnim odnosom do okolice lahko ostajamo vitalni vse življenje. Z radovednostjo in »umsko telovadbo« lahko ohranjamo v formi tudi svoj um, zato lažje ohranjamo stik z mlajšo generacijo, lažje sledimo novim tehnologijam in z manj frustracije doživljamo spremembe. Ja, res je - stari smo toliko, kolikor se počutimo. In kolikor vlagamo vase.

Svojevrsten oddih, ki razkriva, kako ostati mladosten in fit.

Medicina življenjskega sloga se danes osredotoča na staranje brez bolezni in na samostojno in polno življenje tudi v visoki starosti. S t.i. healthy-ageingom se ukvarjajo znanstveniki različnih vej znanosti.

V Termah Šmarješke Toplice so letos predstavili nov program, ki je namenjen gostom v zrelih letih. Poimenovali so ga Za zdrava zrela leta. Več o programu izveste TUKAJ.

Ponuja oddih in tretmaje za sprostitev, hkrati pa ob pomoči strokovnjakov veliko izveste o delovanju vašega telesa in kaj je potrebno spremeniti, da boste ohranili mladostnost in zdravje.

Tisti, ki se morda že soočajo z zdravstvenimi težavami, lahko opravijo tudi preglede pri specialistu (kardiologu in fiziatru) in laboratorijske preiskave, poleg klasičnih tudi take, ki pokažejo nivo stresnega in spalnega hormona v telesu ali morebitne prehranske intolerance. 

Darja: »Nekaj srebra v laseh in kakšna guba preveč  - pa kaj? Še nikoli se nisem počutila bolje! Življenje je prelepo, da bi se umikala v zapeček. Pravzaprav se šele prav začne, ko otroci odrastejo. Sedaj se brez slabe vesti lahko posvetim sebi in temu, kar me veseli in drži v dobri formi.»

image
Shutterstock Mladi in lepi smo, če imamo iskrice v očeh in poskočen korak.

Terme Šmarješke Toplice

T: 08 20 50 300

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

image
Shutterstock V zrelih letih je treba bolj paziti nase. Življenjski slog ima velik vpliv na to, kako kakovostno in kako dolgo bomo živeli

Regeneracija v spokojni naravi ob pomoči naravnih zdravilnih faktorjev.

Z leti je prav, da se naše vsakodnevne obveznosti zmanjšajo, več časa pa je treba nameniti za to, da poskrbimo zase - za svoje telo, za bistre misli, za vse, kar nas osrečuje in pomlajuje.

Dobro je, da se večkrat vsaj za nekaj dni odmaknemo od vsakdanjega okolja in si vzamemo čas za regeneracijo. Terme Šmarješke Toplice, ki jih obkroža čudovita narava, so dobra izbira, saj poleg sproščajočega zelenega okolja nudijo tudi izvrstno zdravo prehrano, čiste in mirne termalne bazene, veliko možnosti za hojo ali kolesarjenje ter nege in masaže z naravnimi učinkovinami.

image
Arhiv naročnika Terme Šmarješke Toplice so s čudovito zeleno okolico odlična izbira za regeneracijo in oddih. 

 

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku