Četrta razstava DU Gornja Radgona

Filip Matko Ficko, 7.11.2018
Filip Matko Ficko

Društvo upokojencev Gornja Radgona je v začetku letošnjega enajstega meseca pripravilo že četrto razstavo likovnih del svojih članic in članov. Pripravili so jo v prostorih Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona ter jo za javnost odprli 6. novembra popoldne. Na ogled bo likovna razstava peterice ustvarjalk in ustvarjalcev Društva upokojencev Gornja Radgona dober mesec dni.

S svojimi deli se predstavljajo: Jasna Brunskole, Cvetka Pišek, Terezija Šegula, Milena Marija Reščič in vaš poročevalec.

image
Filip Matko Ficko Ob otvoritvi četrte likovne razstave letos.
 

Na otvoritvi razstave je najprej vse zbrane pozdravila direktorica knjižnice Andreja Vučak Hribar, pred otvoritvijo razstave pa je govorila o pomenu kulture ter njenih različnih izraznih oblik Inge Ivanek. Ob tem je spodbudila peterico ustvarjalcev, da so občinstvu sami predstavili svoja dela, kot tudi svoje izkušnje pri likovnem ustvarjanju.

image
Filip Matko Ficko Razstava na stopnišču Knjižnice Gornja Radgona.
 

Jasna Brunskole je v akrilni tehniki naslikala »Tihožitje« in »Golob miru«, v olju na platnu pa »Jadrnice-barkolana«; Cvetka Pišek je v suhem pastelu naslikala dve deli: »Ruševec – divji petelin« in »Ribe v akvariju«; Terezija Šegula razstavlja dve grafiki – linoreze »Metulji«, enkavstiko »Ribi« ter montažno fotografijo; Milena Marija Reščič razstavlja keramiko »Počivajoče ptice«, enkavstiko s figuro v keramiki »Spogledujem se z gugajočo mavrico« ter triptih »Haiga«, ko je iz keramike izdelala podobe na haiku pesmi svojega partnerja Dominique-ja Reščiča. Spodaj podpisani vaš poročevalec je naslikal dve sliki v akrilni tehniki: »Mavrični demonski ljubimec« in »Panorama središča kraja Sveta Ana«.

image
Filip Matko Ficko Zanimanje za triptih »Haidu«.
 
image
Filip Matko Ficko Filip Matko Ficko: »Mavrični demonski ljubimec«.
 

Imenovana peterica ljubiteljskih likovnikov Društva upokojencev Gornja Radgona v času te razstave ne bo počivala, kajti že 22. novembra je predvidena otvoritev likovne razstave del pomurskih upokojenk in upokojencev v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru, kjer bodo sigurno sodelovali s svojimi deli.

image
Filip Matko Ficko Razstavo je odprla Inge Ivanek, predsednica DU G. Radgona.
Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku