Celjani z zmagovito popotnico za ligo prvakov

Gordana Possnig, 11.9.2019
Sherpa

Rokometaši Celja s 35:21 dobili uvodno tekmo 2. kroga državnega prvenstva proti Dobovi

Celjski rokometaši so z Dobovčani odigrali uvodno tekmo 2. kroga državnega prvenstva in zmagali s 35:21 (15:9). Pivovarji so tekmo odigrali vnaprej, ker jih že v nedeljo v dvorani Zlatorog čaka uvodna tekma skupinskega dela lige prvakov. V goste prihaja nemški prvak Flensburg.

Celjani so že v uvodnih minutah dvoboja dali vedeti, da ne bodo pustili presenečenja in da nameravajo vknjižiti obe točki. Do polčasa so si priigrali pet golov prednosti, ob koncu je ta zrasla na 14. Pri Celjanih sta Tilen Kodrin in Diogo Silva dosegla po pet golov, pri gostih je Dorian Markušić dosegel štiri.

image
Sherpa Vid Poteko verjame, da so Celjani na pravi poti.

Po tekmi so v dvorano Zlatorog že začeli pripravljati na nedeljsko premiero v novi sezoni lige prvakov, tudi ekipa je že vse svoje misli in energijo usmerila na obračun z nemškim Flensburgom, ki so ga lani premagali. "Iz tekme v tekmo dokazujemo, da se naša igra dviguje in da smo v državnem prvenstvu na pravi poti. Že v nedeljo pa se začne tekmovanje v ligi prvakov, ki je vselej magnet za gledalce. Želim si, da prikažemo čim boljšo predstavo. Zavedamo se, kdo pride v goste. Flensburg je odlično krenil v novo sezono v domačem prvenstvu, kjer niza zmage. A liga prvakov je zgodba zase, zato mislim, da so odprte vse možnosti," pravi povratnik v celjsko moštvo Vid Poteko.

Drugi pari 2. kroga državnega prvenstva - v soboto ob 17. uri: Gorenje - Krka, ob 19. uri: Riko Ribnica - Maribor Branik, Koper - Urbanscape Loka, Jeruzalem Ormož - Butan plin Izola, ob 20.30: Slovenj Gradec - Trimo Trebnje.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku