Celjani še iščejo enakovredne nasprotnike

Bojan Bauman, 9.10.2019
Rzs

Danes ob 17.30 eden od vrhuncev slovenske rokometne lige. Velenjčani brez pravih možnosti?

V soboto so celjski rokometaši na gostovanju v Mariboru dosegli še peto prepričljivo zmago v domačem državnem prvenstvu in so v tem tekmovanju še nepremagani. Danes ob 17.30 bodo znova na igrišču, tokrat bodo v domačem Zlatorogu gostili vse bolj nevarno ekipo Gorenja iz Velenja, večne rivale na slovenski rokometni sceni.

Celjani imajo ekipo, s katero so v prvih petih krogih dominirali; običajno so bili od nasprotnikov boljši za vsaj deset zadetkov. Spremembe, ki so jih pripeljale do takih rezultatov, pojasnjuje Josip Šarac. "Letos smo v temeljih spremenili ekipo, v njej sedaj prevladujejo mladi fantje, ki so željni dokazovanja. Lani je veliko igralcev zelo zgodaj v sezoni že imelo nove klube, sestavljali smo se in hkrati razstavljali. Sedaj imamo zelo dobro ekipo. Odlikuje nas ekipni duh, s katerim smo v domačem prvenstvu zelo suvereni. Malo nam še manjka, ko nastopamo v Evropi. A mislim, da se bo tudi to kmalu spremenilo," razlaga mladi hrvaški reprezentant, ki je v Celje prestopil pred začetkom lanske sezone. Celjani imajo danes priložnost, da se še utrdijo v vlogi velikih favoritov; četudi nastopajo proti največjim domačim rivalom Velenjčanom. Ti so poleti doživeli precej manj sprememb, pa kljub temu niso zadržali visokega nivoja iz prejšnje sezone, ko so med drugim po petih letih na kolena spravili prav Celjane (v pokalnem polfinalu, na nevtralnem terenu v Novem mestu). Na začetku sezone so proti Celjanom že izgubili v superpokalu, zatem so nanizali vrsto porazov tudi v državnem prvenstvu.

Josip Šarac: "Lani je veliko naših igralcev zelo zgodaj v sezoni že imelo nove klube, sestavljali smo se in hkrati razstavljali"

Formo so začeli izboljševati šele v zadnjem tednu, ko so premagali Koper, zatem pa bili na gostovanju v Šabcu uspešni še na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokalnega prvenstva (zmaga proti Metaloplastiki z osmimi goli razlike - 32:24). Velenjčani, ki jih v nedeljo čaka še povratna tekma v pokalu EHF, v Celje odhajajo dokaj samozavestni. "Za nami je težka nedeljska tekma, ki smo jo odigrali zelo dobro. Časa za počitek ni bilo, sedaj so vse misli usmerjene v Celje. Čaka nas nova visoka ovira, pred nami je eden najbolj vročih derbijev. Imeli smo kar nekaj spodrsljajev na začetku sezone, zato vemo, da je to za nas zelo pomemben trenutek - na igrišču moramo biti stoodstotni," razmišlja Velenjčan Vlado Matanović.

Danes ob 19. uri v Ribnici v šestem krogu rokometnega državnega prvenstva gostujejo Koprčani. Ribnica bo v soboto v beloruskem Minsku odigrala povratno tekmo z ekipo SKA, potem ko je v prvem dvoboju v Ribnici remizirala (33:33). Preostale tekme 6. kroga državnega prvenstva bodo odigrane konec tedna. Mariborčani so se v prejšnjem krogu večji del tekme dokaj dobro upirali Celjanom, a so na koncu spet ostali brez točk. Z dvema so trenutno prilepljeni na dnu lestvice, tokrat pa potujejo na vroč teren v Prlekijo.

​Pari - v petek ob 19. uri: Trebnje - Loka; v soboto ob 18.45: Izola - Dobova; ob 19. uri: Ormož - Maribor, Slovenj Gradec - Krka.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku