Celjani pred ključnima tekmama v ligi prvakov

Bojan Bauman, 7.11.2019
Andrej Petelinšek

Včeraj so premagali Ormož v državnem prvenstvu, danes celjski rokometaši začnejo priprave na najpomembnejši tekmi rednega dela lige prvakov, ko se bodo v petih dneh dvakrat pomerili z Zagrebom

Za rokometaše Celja Pivovarne Laško se danes začnejo priprave na najpomembnejša dvoboja, ki jih čakata v ligi prvakov - tekmi z Zagrebom. Prva je v Zlatorogu na sporedu v nedeljo, prihodnji četrtek Celjani že gostujejo v zagrebški Areni.

Ekipi sta po kakovosti na podobni ravni. Igra Zagreba sloni na preverjenih rokometaših, kot sta Damir Bičanić na levem zunanjem in Zlatko Horvat, reprezentančno desno krilo, ki večino časa v preživi na desnem zunanjem položaju. V vratih običajno začenja prekaljeni srbski vratar Radivoje Ristanović. Motor ekipe postaja organizator igre Ante Gadža, ki je že rokometaš z evropskim potencialom. V ekipi je kar nekaj mladih igralcev, ki se želijo dokazovati, med njimi tudi štirje Slovenci - krožni napadalec Darko Stojnić, levi zunanji Aleksander Špende, desni zunanji Gašper Hrastnik in organizator igre Aleks Vlah. Klubu so se priključili, ko ga je vodil Branko Tamše. A slovenski rokometni strateg je zaradi slabih predstav na začetku sezone moral klub zapustiti. Status Slovencev v ekipi tačas, ko se je na trenersko mesto vrnil Veselin Vujović, ni najboljši. Vujović je nedolgo nazaj že vodil Zagreb, ki je po njegovi vrnitvi nadgradil svojo igro. V regionalni ligi Seha nizajo zmage in v nedeljo so v ligi prvakov na gostovanju pri Elverumu osvojili prvo točko. Nevarni bodo tudi v nedeljo v Zlatorogu - v skupini A lige prvakov skupaj s Celjani in Norvežani bijejo boj za šesto mesto, ki še vodi v zaključne boje.

Celjani so bili še včeraj osredotočeni na državno prvenstvo, kjer so v devetem krogu gostili Ormožane. Gostje so v zadnjih dveh krogih izgubili domači tekmi z Mariborom in Koprom in so se favoriziranim Celjanom upirali samo na začetku tekme (12:11 v 23. minuti). Zatem so Celjani povsem prevladali in so se ustavili šele pri rezultatu 40:21. Tako so tudi po 9. krogu edina neporažena ekipa v ligi. Za državne prvake sta bila najučinkovitejša Filip Rakita (9 golov) in David Razgor (6), pri gostih Bojan Čudić (5).

Danes ob 17.30 se bo 9. krog državnega prvenstva nadaljeval v Velenju, ko pri Gorenju gostujejo Trebanjci. V soboto so na sporedu tekme med Mariborom in Izolo (ob 19.30), Koprom in Slovenj Gradcem (20.00) in Loko ter Ribnico (20.30). (bb)

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku