Bratsko zbadanje in štajerska dobrodošlica

Borut Planinšič ml., 15.5.2019
Sherpa

Deni Štraus, njegov brat Rok in še trije z mariborskega konca se danes odpeljejo v Celje, da jo tam zagodejo Mariborčanom.

Proti Celju gre danes avtobus z nogometaši Maribora. Pa njihovi navijači v številnih vozilih, upajoč, da zvečer dočakajo, česar niso v soboto - praznovanje naslova državnih prvakov. Ne pozabimo še enega avtomobila s posadko, ki bo imela nocoj na celjskem stadionu pomembno vlogo. V njem bodo Deni in Rok Štraus, Matjaž Rozman, Žan Flis in Mitja Lotrič. Fantje z mariborskega konca, ki gredo v dresih Celja nad vijoličaste. "Vsak dan se vozimo skupaj. Pet nas je, odkar tudi Lotrič živi v Mariboru, punco si je našel tu in se preselil," poroča mlajši Štraus, 23-letni Deni Štraus.

Če Celjani do večera ne spremenijo taktike, bo igral na desni strani zvezne vrste kot podpora napadu. Kako se počuti kot Mariborčan, ki lahko še malo preloži praznovanje naslova Mariborčanov? "Dodatno motiviranega. Nogometno šolo sem opravil pri NK Maribor. Šel na kratko v Avstrijo in od tam v Celje. Vedno sem se hotel dokazati Mariboru, če bo sreča, se morda še kdaj vrnem v Ljudski vrt. Toda zdaj sem v nogometu Celjan. In proti komu je lepše zmagati kot proti moštvu, ki bo na koncu, verjamem, vendarle prvak."

"Proti komu je lepše zmagati kot proti moštvu, ki bo na koncu vendarle prvak"

Krajšo pot, tudi po kilometrih, je dal skozi od Roka Štrausa. Kot se za mlajšega brata spodobi. Devet let starejši Rok je bil med mladci milanskega Interja in drugod po Italiji, na Poljskem, v Grčiji, Litvi ... "... in na Japonskem," pomaga naštevati Deni, "ves svet je obkrožil." Da sta se brata naposled pred dvema letoma našla v Celju. Deni to sezono igra več, je tudi zato kaj bratskega zbadanja? "Ah, vedno ga je nekaj, to mora biti. V bratovo opravičilo: bil je poškodovan, zaradi trna v peti je moral tudi po injekcijo."

Injekcija celjske samozavesti je bila nedeljska zmaga s 3:0 v Kranju pri Triglavu. Dan prej je Denija Štrausa presenetil zanesljiv poraz Maribora z Olimpijo. "Malo pa res. Bil je tudi dokaz, da v naši ligi vsak lahko premaga vsakega. No, na naši tekmi z Mariborom bomo videli, ali je res tako. Vemo, kaj nas čaka. Mariborčani pridejo po tri točke. Vedno pridejo. In zaradi Olimpije bodo še bolj 'napaljeni'. A tudi njih čaka nekaj ... pestrega. Mlada ekipa smo, dober nogomet igramo."

In ne gre le za prvo mesto. V boju za Evropo četrtouvrščeni Celjani Muri bežijo za vsega dve točki. Pritiska bi torej lahko bilo še več kot pri vijoličastih. "Vedno ga je toliko, kolikor si ga sam naložiš. Mlajši smo, manj izkušeni, najbrž bomo vijoličaste skušali presenetiti na 'kontre'. Vedno lahko rečeš, da boš napadel, pa te tekma zapelje nekam drugam. Bomo videli, kam nas zapelje ta."

Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku