Bica bend navdušil bice in dedije

Filip Matko Ficko, 31.8.2018
Filip Matko Ficko

Upokojencem v Domu starejših občanov Radenci so prepevale članice skupine, ki deluje že peto leto pri Društvu invalidov Dravograd.

Skupina Bica Bend (Olga, Irena, Erika, Hilda, Vida, Danica in Vincencija) je v četrtek, 23. avgusta, nekaj po 16.uri, za uvod zapela himno te glasebene skupine, ki deluje že peto leto pri Društvu invalidov Dravograd.

image
Filip Matko Ficko Bica Bend na poletnem odru DOSOR-ja.

Nato jih je pozdravila ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš, kajti nastop so pripravili DOSOR-jevi prostovoljci. Z aplavzom so nastopajočo skupino seniork pozdravili stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki so se zbrali na domski terasi ter poleg njih zunanji obiskovalci tega doma, a veliko stanovalk in stanovalcev je nastop spremljajo kar z domskih balkonov.

Članice Bica Benda ohranjajo domače in ljudske pesmi ter jih zaigrajo in zapojo na nekoliko svoj način, kajti nekatera besedila znanih ljudskih pesmi »dopolni« njihova vodja (igra tudi harmoniko) Irena Torej.

image
Filip Matko Ficko Babice enkratno igrajo in pojo.

Na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so tako lahko obiskovalci pozdravili skupino babic (bic), ki po njihovem štejejo skupaj 590 let in so težke 630 kilogramov. Jih je skupno devet, a v Radencih je nastopila njih sedmerica. Melodije in pesmi pri poslušalstvu spodbudijo življenjski optimizem ter pozitivno nostalgijo. To se je potrdilo tudi na tokratnem enkratnem navdušujočem nastopu na DOSOR-jevem poletnem odru.

image
Filip Matko Ficko Zaigrale so v slovo.

Olga Isak je v imenu članic Bica Benda izročila darilo: knjigo »Dravograd«, ki jo je poklonil župan te koroške občine, a same so pripravile sedmerico pisanih balonov z izpisano številko 10, kajti vedo, da DOSOR letos praznuje desetletnico obstoja. Za nastop se je zahvalila ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš ter nastopajočim članicam Bica Benda izročila darilce tega doma starejših.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku