Barcelona odpustila veliko legendo kluba

M.R., 7.10.2019
Reuters

Barcelona je odpustila Victorja Valdesa, legendarnega vratarja, s katerim je klub osvojil številne lovorike, zdaj pa je bil le tri mesece trener mlajših ekip. Kot razlog so v klubu navedli spor z direktorjem slavne nogometne akademije La Mesije prav tako legendarnim Patrickom Kluivertom.

Jedro spora naj bi bila formacija, ki jo je svojim varovancem predpisal Valdes. Čeprav je ekipa nogometašev, mlajših od 19 let običajno igrala v formaciji 4-3-3, se je Valdes odločil za formacijo 4-4-2, poroča španski športni časopis Marca.

Nekoliko sporna je bila tudi odločitev, da svojo ekipo potegne iz pokalnega tekmovanja Otten. Kot razlog je navedel prekratke premore med tekmami, zaradi česar bi lahko bili izpostavljeni tveganju pred poškodbami. "Sprejemam vso odgovornost in krivdo," je dejal takrat.

Valdesa bo zamenjal Franco Artiga, prav tako trener Barcelonine šole.

La Masia je sicer zelo znana nogometna šola, ki jo je obiskoval tudi sam Valdes. Prvič je za člansko ekipo zaigral v sezoni 2002/03, ko mu je priložnost ponudil srbski strokovnjak Radomir Antić. Že naslednjo sezono je branil na praktično vseh tekmah v prvenstvu in tako pomagal svoji ekipi, da je po šestih letih spet osvojila naslov prvaka.

In v tej sezoni je osvojil tudi nagrado Ricarda Zamore, ki jo dobi vratar z najmanj prejetimi zadetki. Valdes je sicer za Barcelono branil na skupno 539 tekmah, s klubom je bil šestkrat prvak La Lige in trikrat lige prvakov. S špansko reprezentanco pa je bil tako svetovni kot tudi evropski prvak.

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku