Aluminij zapušča kapetan, seli se k ekipi, ki se bori za naslov prvaka

M.D., 30.6.2020
Igor Napast

Matic Vrbanec bo kariero nadaljeval v Celju, a v preostalih šestih tekmah sezone rumeno-modrim ne bo pomagal.

Po devetih letih se od rdeče-belega dresa poslavlja kapetan Aluminija Matic Vrbanec. 23-letnik je v šumo prišel iz ptujske Drave. Svojo prvo uradno tekmo v članski konkurenci je odigral v sezoni 2012/2013 proti Gorici, ko je štel 16 let.

Kasneje je postal nepogrešljiv člen prve ekipe Aluminija, v prvi in drugi ligi ter v pokalnem tekmovanju je zbral 185 nastopov, dosegel 21 golov in na igrišču prebil 14.526 minut.

"Tukaj sem si nabral veliko izkušenj in spoznal veliko prijateljev. Zato se bi na koncu moje poti v Kidričevem rad zahvalil vsem soigralcem, brez katerih mi korak naprej nebi uspel. Zahvala gre prav tako strokovnemu štabu in zdravstvenemu osebju. Posebna zahvala pa gre tudi bivšemu predsedniku Jevšovarju, ki mi je izkazal zaupanje na prehodu iz mladinskega v članski nogomet. Za konec bi Nogometnemu klubu Aluminij zaželel srečo v nadaljevanju prvenstva in veliko uspehov v prihodnje," je ob odhodu iz Kidričevega dejal dosedanji kapetan Aluminija Matic Vrbanec.

Ob odhodu enega izmed nosilcev igre je direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič poudaril, da je Matic Vrbanec v Kidričevem pustil velik pečat in mu na nadaljnji poti zaželeli veliko uspeha: "Matic je s svojim delom in nepopustljivostjo pustil velik pečat v preteklih sezonah in ga bomo v nadaljevanju tega prvenstva in tudi v prihodnosti zelo pogrešali. Verjamem, da je na obeh straneh bila želja, da nadaljujemo sodelovanje, a je nogometni profesionalizem pač takšen, da je Matic izbral drugo pot. V nadaljevanju njegove športne poti mu želimo veliko uspeha."

V NK Celje so objavili novico o novincu v knežjem mestu, kamor se tretji najboljši asistent lige seli kot prost igralec. Vezist je s Celjani podpisal pogodbo do 30. junija 2023, na rumeno-modrem dresu bo nosil številko 13, pravico nastopa bo imel v novi tekmovalni sezoni.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku