7 feng šuj nasvetov, ki privabljajo denar in zdravje v vaš dom

Petra Logar, 8.4.2019
Profimedia

Če se boste pomladnega čiščenja lotili tudi z upoštevanjem feng šui nasvetov, boste v svoj dom privabili denar in zdravje.

Ni več izgovorov za pomladno čiščenje, toplejši dnevi so tu, zadnji čas, da se ga lotite. Če boste pri tem upoštevali še sedem nasvetov, ki jih ponuja feng šui, pa boste v svoj dom privabili denar, pozitivno energijo in zdravje. Splača se poskusiti, kajne?

image
Profimedia Očistite dom in privabite pozitivno energijo.

1. Postavite stvari na svoje mesto

Če ste doslej stvari le odlagali in se tolažili, da jih boste pospravili pozneje, je sedaj čas, da to tudi storite. Postavite vse stvari na svoje mesto, česar ne potrebujete več, zavrzite. Ne skladiščite, saj s tem nalagate tudi negativno energijo.

Nasvet velja tudi za kuhinjo, obvezno morate pospraviti po kuhinjskih omaricah in očistiti hladilnik. Tako privabite pozitivno energijo v svoj dom.

2. Počistite po skritih mestih

Umazanija in prah se nabirata tudi pod predmeti, ki jih malokrat odmaknete. In sedaj je čas, da to storite. Odstranite umazanijo izpod večjih predmetov, odmaknite posteljo, kavč in s tem spet vzpostavite pretok energije. Spodbudili boste, da se pričnejo premikati tudi načrti, ki jih imate in stojijo na mestu.

image
Profimedia Čisto stanovanje privlači denar in zdravje.

3. Očistite okna

Čista okna dajejo nov pogled v življenje in prinašajo nove izzive. Ko boste očistili vsa okna, se lotite tudi čiščenja zaves in dovolite, da v vaš dom priteče nova energija, pravi feng šui.

4. Spreminjajte

Poglejte po stanovanju. Imate razne spominke, okrasne predmete in knjige že leta na istem mestu? Čas je za spremembo, prevetrite vse. Poberite vse iz polic, očistite jih, nato pa nanje vrnite le tiste stvari, ki jih zares potrebujete. Ostalo oddajte prijateljem ali pa zavrzite. Spremembe bodo prinesle nove ideje in želje v vaše življenje.

5. Uredite finance

Tudi urejanje financ spada med spomladansko čiščenje. Uredite račune, naredite finančni načrt, preštudirajte, kako bi lahko več privarčevali. Ko boste uredili svoje finance, bo nov pritok energije poskrbel za več denarja.

image
Profimedia Urejene fnance prinesejo še več denarja.

6. Počistite in uredite svoje spletne račune

Veliko svojega časa preživimo tudi za računalnikom, brskamo po spletu, si ustvarjamo uporabniške račune, sodelujemo na družbenih omrežjih. Tudi tukaj naredite čistko. Zbrišite vse tisto, česar ne potrebujete, uredite dokumente, naredite si red. Tako bo pritekala nova energija za poslovne uspehe.

7. Sprejmite izziv

Pomlad naj bo priložnost, da izpolnite vsaj en izziv, novo stvar, ki je doslej še niste naredili. To je lahko nekaj povsem preprostega, kot denimo zasaditev cvetličnega korita ali pa obisk fitnesa. Premislite, kaj si želite, česa niste še nikoli počeli. Dajte sami sebi izziv in s tem poskrbite, da bo vaše življenje polno, zdravo in doživeto.

Anketa

Ali ste zadovoljni z vladnim ukrepom solidarnostnega dodatka zaradi koronavirusa za upokojence?

Sudoku