62-letna modna ikona: Leta niso pomembna, sanje si lahko uresničiš kadarkoli

Denis Živčec, 14.2.2020
Profimedia

Navdihujoča zgodba markantne 62-letne Nikki Redcliffe, ki je v zrelih letih postala modna ikona in vzornica mladih, ki nočejo k lepotnim kirurgom.

Res mislite, da je že prepozno, da bi uresničili svoje sanje? Pomislite še enkrat. Svet ponuja toliko priložnosti, možnosti in navdiha, da se zdi kar škoda ne stopiti iz cone udobja. Pravljica se včasih uresniči tudi bolj pozno. Naj vas s pogumom in zanosom napolni zgodba 62-letne Nikki Redcliffe, ki živi bolj polno kot kadarkoli. Ta bleščeča dama, ki se je rodila z izjemno dobrim smislom za modni okus, sicer pravi, da je lahko za svoj videz hvaležna predvsem dobrim genom, a očitno je, da zase zelo lepo skrbi. Morda ji ne verjamemo povsem, ko trdi, da jé, karkoli se ji zahoče, da se na modne zapovedi požvižga ter svoj videz prepušča le lastnemu občutku in dnevnemu počutju, a gre za sproščenost in ležernost, ki sta zelo v njenem slogu.

image
Profimedia
image
Profimedia
image
Profimedia

Zrela lepotica iz britanskega Brightona je postala svojevrstna modna ikone novega časa in navdih številnim modnim oblikovalcem. Spominja se, kako je kot deklica vse svoje prihranke in žepnino porabila za nove modne kose. Zapisanost modi, ki ji sicer nikoli ni dovolila narekovati življenja, jo spremlja že od nekdaj in je postala pomemben del njene kariere. Pustila je študij in se zaposlila kot ena glavnih tržnic v kozmetični industriji. V svojih dvajsetih je bila zelo čedna, a pravi, da ji je manjkala samozavest. Razmišljala je celo, da bi svoj videz spremenila s pomočjo lepotnega kirurga.

image
Profimedia

Šele v svojih zgodnjih petdesetih je začela razvijati sebi lasten in zelo prepoznaven modni slog, s katerim sporoča svoj pogled na svet in življenje. Prekratko je, da bi ga jemali preresno in da si tu in tam ne bi privoščili malce blišča. Kmalu je ugotovila, da ponudba v prodajalnah le težko zadosti njenemu zelo izvirnemu in zahtevnemu modnemu okusu, zato se je oblikovanja lotila tudi sama.

Sledi ji 30 tisoč ljudi

Danes je glasna nasprotnica lepotnih standardov, ki mlade silijo na operacijske mize. "Nočem poskušati ure zavrteti nazaj, raje bom to potovanje skozi čas, staranje objela," pravi. Na splet je začela pošiljati fotografije, na katerih pozira v starinskih opravah, in kmalu postala prava zvezdnica na spletnem fotografskem omrežju Instagram. Odkrila je, da obstaja cel kup ljudi, ki so tako kot ona zaljubljeni v modni slog štiridesetih in petdesetih let minulega stoletja. Danes ji sledi skoraj 30.000 ljudi, med katerimi je tudi veliko mladih. Nekaj let nazaj je do nje pristopil agent manekenske agencije, s katerim je podpisala pogodbo in se prelevila v občasno manekenko. Svojo spletno platformo danes uporablja predvsem za širjenje sporočila, da nič v življenju ni nemogoče, neizvedljivo in irelevantno samo zato, ker si starejši od petdeset let. In da ni prav nobenega razloga, da bi človek v zrelejših letih moral postati neviden.

image
Profimedia
image
Profimedia
image
Profimedia
image
Profimedia
Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku