5 trikov, ki jih morate preizkusiti v svoji kuhinji

L. P. L., 21.8.2019
Profimedia

Ali veste, kako enostavno na drobno sesekljati čebulo in kako pravilno odstraniti jagodni pecelj? Preberite in te super trike preizkusite sami.

Jagoda in slamica

Tudi vi z nožičem režete peclje od jagod? Pri tem gre stran kar nekaj okusnega sadeža. Da se to ne bi več dogajalo, uporabite slamico. Nežno jo potisnite po sredini jagode od konca proti peclju in ta bo odstranjen brez težav.

Drobno sesekljana čebula

Ni lahko sesekljati čebule prav na drobno. A pri tem vam lahko pomaga zelo enostaven trik. Ne potrebujete ostrega noža, le ribežen. Čebulo olupite, nato pa jo preprosto naribajte.

Limonin sok

Kadar potrebujemo limonin sok, limono prerežemo na pol, iztisnemo sok, kolikor ga potrebujemo, preostanek limone pa spravimo v hladilnik. Tam lahko limona ostane več dni, potem pa je največkrat neuporabna. Če potrebujete le nekaj limoninega soka, potem je ne režite na pol, temveč jo po dolžini, točno na sredini, prebodite s kovinsko paličico. Sok limone boste brez težav iztisnili, preostala limona pa bo še vedno sveža za naslednjič, ko jo boste potrebovali.

image
Profimedia Kuhana jajca lahko preprosto olupite z enostavnim trikom.

Star kruh postane hrustljav

Starega kruha vam ni potrebno zavreči, če poznate ta odličen trik. Kruh le namočite z vodo, nato ga za nekaj minut postavite v ogreto pečico na 180 do 200 stopinj. Kruh bo spet hrustljav.

Lupljenje kuhanega jajca

Tudi vi težko olupite vroče kuhano jajce? S pravilnim pristopom je povsem enostavno. Kuhano jajce najprej potrkajte ob trdo podlago, da zdrobite lupino, nato pa ga po podlagi še posvaljkajte. Lupina bo odstopila brez težav.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku