19-letni zvezdnik pred začetkom Formule 1: "Na seznamu so vsa prizorišča, na katerih se zabavamo!"

D.Ži, 29.6.2020
Profimedia

Mladi Lando Norris pravi, da so na seznamu dirk tiste, v katerih dirkači najbolj uživajo. Prva bo v nedeljo, 5. julija v Avstriji, spremljali pa jo boste lahko na TV3.

Kmalu, 5. julija, bo na male ekrane TV3 ponovno prihrumela Formula 1. V samo treh tednih si bodo oboževalci lahko ogledali kar tri dirke, dve v Avstriji in eno na Madžarskem, ki jim bodo sledile še dirke v Silverstonu, Barceloni in Monaku. Člana ekipa McLarena Landa Norrisa kar razganja od napetosti in pričakovanja. "Lani sem v Avstriji dosegel zelo dobre rezultate, zato se tamkajšnje dirke res zelo veselim," pravi 19-letnik, čigar oče Adam je eden najbogatejših Britancev.

"V Budimpešti uživam, ker sem se tam prvikrat preizkusil v Formuli 1. Lepe spomine imam nanjo," dodaja. Sezona, ki je pred dirkači, bo po njegovih besedah 'akcijska'. "Vsa prizorišča, na katerih se zabavamo, so na seznamu, zato mislim, da je koledar dirk izvrstno sestavljen," razmišlja. 

Ne glede na spektakularnost dirk se bodo ekipe verjetno kar težko pripravile na tri tekme zapored. Ne gre sicer za edinstven izziv, saj se je podobno zgodilo že leta 2018. Vsekakor pa bo to za McLarenovo zelo utrujajoče: "Za vse nas, mehanike, inženirje, ne samo zame," poudari Norris. "Hitro se bomo morali lotiti stvari. Potruditi se moramo, da bomo na to pripravljeni in da si bomo po vsakem vikendu dirk dobro opomogli, da bomo za vsako naslednjo spet v vrhunski formi. Kar nekaj izzivov nas čaka," sklene. 

 

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku