18. Festival za tretje življenjsko obdobje

seniorji.info, 26.9.2018
Anze Vrabl - vrabl.blogspot.com

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Prireditev bo potekala od 1. do 3. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. ZDUS kot soorganizator Festivala pripravlja nekaj zanimivih okrogli miz z aktualnimi strokovnimi vsebinami, bogat in raznolik kulturni program.

image
Anze Vrabl - vrabl.blogspot.com

Poslanstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje

Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

image
Anze Vrabl - vrabl.blogspot.com

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

V času Festivala bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma vse dni na voljo Info točka ZDUS, kjer boste prejeli informacije o aktivnostih in dogodkih ZDUS. Več o programu si lahko preberete na tej povezavi.

image
ZDUS
Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku