(FOTO) 10 modnih trendov, ki naj kar ostanejo v letu 2019

S. B., 24.1.2020

V modni industriji redko opazimo kaj res novega, v veliki meri gre za vrtinec trendov iz preteklosti, ki pridejo in gredo ... in nato spet pridejo. Modni guruji namreč radi kaj privlečejo iz svoje pozabljene zakladnice in iz tega naredijo novo-staro veliko stvar. Včasih jim uspe, včasih tudi ne. Tukaj je nekaj trendov, ki so bili lansko leto izpostavljeni, a menimo, da bi bilo bolje, če bi ostali v preteklosti.

Drobcena sončna očala

image
Profimedia Kendall Jenner s (pre)majhnimi očali

Videvali smo jih na modnih pistah in na nosovih zvezdnic, ki rade lovijo modne hite, a nam niso všeč. Ne le zato, ker od majcenih sončnih očal ni velike koristi, ko gre za zaščito pred sončnimi žarki. Velika sončna očala so pač videti bolje.

Male torbice

Oblikovalci so lani kar tekmovali, kdo si bo domislil manjše torbice. Morda so ljubke, a nikakor ne služijo svojemu namenu in kaj bomo z njimi, ko pa telefoni postajajo vse večji?!

image
Profimedia Ameriška pevka Lizzo z mini torbico in maksi blagovno znako na puloverju.

Izpostavljene blagovne znamke

Oblačila, ki vpijejo svojo blagovno znamko, so imela svoje obdobje in naj tam ostanejo. Privoščili so si jih Fendi, Chanel, Armani … A tovrstna reklama je včasih že posiljevanje. 

​Tesni korzeti

Svoji pet minut ali pet tednov so lansko leto imeli tudi korzeti. In to tisti, ki jih lahko oblečemo kot vrhnje oblačilo, torej čez bluzo ali obleko. Ne le, da ni videti pretirano estetsko, tudi udobno ni.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia TV voditeljica Katie Piper s korzetom

Kolesarske hlače

... kadar nadomeščajo običajne hlače. Z razlogom jim rečemo kolesarske, saj je njihova uporaba sprejemljiva le, ko gremo na rekreacijo s kolesom.

image
Profimedia Irina Shayks v kolesarskih hlačah

Krpanke

Morda je kdo mnenja, da gre za domiselno sestavljanje kosov blaga v neko novo kreativno oblačilo. A pomislite še enkrat, razen če si ne želite biti oblečeni kot klovn.

Videz mokrih las

A si res želite v letu 2020 videza, kot da ste pravkar prišli izpod tuša. In ker takšne pričeske tudi doseči ni najbolj preprosto, je le škoda časa.  

image
Profimedia Seksi Kendall z mokrimi lasmi 

Kosmati sandali

Res so morda videti udobni, a vse ima svoje meje. Pri kosmatih sandalih je celo težko določiti, kdaj jih obuti, ko je hladno ali ko je vroče? Morda, ko imaš sveže lakirane nohte?

Kosmate kape

Že tako smo se težko navadili na trend (pre)velikih kap. Da pa so te še krznene oziroma iz umetnega krzna in pisane ... Ne, hvala.

Senčnik namesto klobuka

Dovolj je bila ena sezona velikih pisanih senčnikov. Vrnimo se raje h klobukom.

image
Profimedia Kimberley Garner s senčnikom Christian Dior
 
Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku