pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  IZLETI  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  ZANIMIVOSTI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
   
 
Univerza v Škofji Loki
sreda, 5.3.2008
         

Naša Univerza tretje življenjsko obdobje pri Društvu upokojencev Škofja Loka deluje četrto študijsko leto in dejavnost se je že zelo razvejala.

Začeli smo z jezikovnimi krožki, z zgodovino Škofje Loke, s predavanji o varovanju zdravja, nadaljevali pa z umetnostno zgodovino, rodoslovjem, računalništvom…

Nekateri krožki so zelo ustvarjalni. Tak krožek je Vzgoja za medije z odlično mentorico Jelko Mlakar. Že drugo leto zapored so člani pripravili radijsko oddajo z zahtevno vsebino, ki je šla v eter v Skupnem nočnem programu več radijskih postaj po vsej Sloveniji.

V krogu tega krožka se je porodila ideja o društvenem glasilu in pravkar bo že izšla tretja številka glasila MI O SEBI (Mi o sebi št 1. in Mi o sebi št. 2). V uredniškem odboru opravimo vse delo same - od novinarskega, do fotografskega, oblikovalskega, lektorskega. Samo natisne ga tiskarna.

Pod vodstvom knjižničarke nastaja z donacijami lepa knjižnica, kjer si člani lahko izposojajo tako leposlovno kot strokovno literaturo.

Enkrat mesečno se srečujemo na Čaju ob petih. Letošnja srečanja so bila namenjena zgodovini našega mesta v Loških razgledih, edicije Muzejskega društva.

Študijsko leto bomo tudi letos zaključili s strokovno ekskurzijo. Tokrat gremo v Rezervat Doberdobskega jezera. Na fotografiji so člani krožka Vzgoja za medije (Vir: Univerza pri DU Škofja Loka).

Več informacij na voljo na spodnji povezavi.

Univerza v Škofji Loki

- Vrni se nazaj na IZOBRAŽEVANJE

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 
Save Save
Anketa
Za prvomajske praznike načrtujem:
  izlet na morje
  izlet v hribe
  potovanje
  obisk toplic
  nimam planov
  drugo
   
Št. glasov 32