pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  VIDEO NOVICE  
  SREDIŠČA DRUŽENJA  
  MEDGENERACIJSKO  
  KULTURNI DOGODKI  
  PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  POČITNICE, HOTELI, APARTMAJI  
  MOJE ZDRAVJE  
  VAROVANA STANOVANJA  
  POKOJNINE IN FINANCE  
  GLASBA  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  IZLETI IN ŠPORT  
  IZOBRAŽEVANJE  
  POMOČ IN OSKRBA  
  TURISTIČNE KMETIJE  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  MOJ HOBI  
  BLOG  

 

   

   
 
Univerza v Škofji Loki
sreda, 5.3.2008
         

Naša Univerza tretje življenjsko obdobje pri Društvu upokojencev Škofja Loka deluje četrto študijsko leto in dejavnost se je že zelo razvejala.

Začeli smo z jezikovnimi krožki, z zgodovino Škofje Loke, s predavanji o varovanju zdravja, nadaljevali pa z umetnostno zgodovino, rodoslovjem, računalništvom…

Nekateri krožki so zelo ustvarjalni. Tak krožek je Vzgoja za medije z odlično mentorico Jelko Mlakar. Že drugo leto zapored so člani pripravili radijsko oddajo z zahtevno vsebino, ki je šla v eter v Skupnem nočnem programu več radijskih postaj po vsej Sloveniji.

V krogu tega krožka se je porodila ideja o društvenem glasilu in pravkar bo že izšla tretja številka glasila MI O SEBI (Mi o sebi št 1. in Mi o sebi št. 2). V uredniškem odboru opravimo vse delo same - od novinarskega, do fotografskega, oblikovalskega, lektorskega. Samo natisne ga tiskarna.

Pod vodstvom knjižničarke nastaja z donacijami lepa knjižnica, kjer si člani lahko izposojajo tako leposlovno kot strokovno literaturo.

Enkrat mesečno se srečujemo na Čaju ob petih. Letošnja srečanja so bila namenjena zgodovini našega mesta v Loških razgledih, edicije Muzejskega društva.

Študijsko leto bomo tudi letos zaključili s strokovno ekskurzijo. Tokrat gremo v Rezervat Doberdobskega jezera. Na fotografiji so člani krožka Vzgoja za medije (Vir: Univerza pri DU Škofja Loka).

Več informacij na voljo na spodnji povezavi.

Univerza v Škofji Loki

- Vrni se nazaj na IZOBRAŽEVANJE

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN