pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  VIDEO NOVICE  
  SREDIŠČA DRUŽENJA  
  MEDGENERACIJSKO  
  KULTURNI DOGODKI  
  PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  POČITNICE, HOTELI, APARTMAJI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJE ZDRAVJE - INFORMACIJE  
  VAROVANA STANOVANJA  
  POKOJNINE IN FINANCE  
  GLASBA  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  IZLETI IN ŠPORT  
  IZOBRAŽEVANJE  
  POMOČ IN OSKRBA  
  TURISTIČNE KMETIJE  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  MOJ HOBI  
  BLOG  

 

   
 
   
 
     

 
Univerza v Škofji Loki
sreda, 5.3.2008
         

Naša Univerza tretje življenjsko obdobje pri Društvu upokojencev Škofja Loka deluje četrto študijsko leto in dejavnost se je že zelo razvejala.

Začeli smo z jezikovnimi krožki, z zgodovino Škofje Loke, s predavanji o varovanju zdravja, nadaljevali pa z umetnostno zgodovino, rodoslovjem, računalništvom…

Nekateri krožki so zelo ustvarjalni. Tak krožek je Vzgoja za medije z odlično mentorico Jelko Mlakar. Že drugo leto zapored so člani pripravili radijsko oddajo z zahtevno vsebino, ki je šla v eter v Skupnem nočnem programu več radijskih postaj po vsej Sloveniji.

V krogu tega krožka se je porodila ideja o društvenem glasilu in pravkar bo že izšla tretja številka glasila MI O SEBI (Mi o sebi št 1. in Mi o sebi št. 2). V uredniškem odboru opravimo vse delo same - od novinarskega, do fotografskega, oblikovalskega, lektorskega. Samo natisne ga tiskarna.

Pod vodstvom knjižničarke nastaja z donacijami lepa knjižnica, kjer si člani lahko izposojajo tako leposlovno kot strokovno literaturo.

Enkrat mesečno se srečujemo na Čaju ob petih. Letošnja srečanja so bila namenjena zgodovini našega mesta v Loških razgledih, edicije Muzejskega društva.

Študijsko leto bomo tudi letos zaključili s strokovno ekskurzijo. Tokrat gremo v Rezervat Doberdobskega jezera. Na fotografiji so člani krožka Vzgoja za medije (Vir: Univerza pri DU Škofja Loka).

Več informacij na voljo na spodnji povezavi.

Univerza v Škofji Loki

- Vrni se nazaj na IZOBRAŽEVANJE

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN