seniorji.info - Društvo upokojencev (DU) Senovo
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Društvo upokojencev (DU) Senovo
 
         

Naziv društva: Društvo upokojencev Senovo

Naslov: Titova 99, 8281 Senovo

Lokacija: Klikni na zemljevid

Telefon: 07 497 9342

Spletna stran: tukaj

E-mail: du.senovo@gmail.com

Uradne ure: vsak četrtek med 10.00 in 12.00 uro

Predsednik društva: Ludvik Grilc, gsm: 041 754 925

Klub društva (bife upokojencev) je odprt vsak dan:
- v poletnem času od 9. do 12. ure in od 17. do 22. ure
- v zimskem času od 9. do 12. ure in od 16. do 20. ure


ZBOR ČLANOV DU SENOVO 2015

V petek, 27. februarja 2015, je DU Senovo pripravilo zbor članov v avli Doma XIV. divizije na Senovem. Zbor članov smo pričeli z nastopom našega MePZ in zaključili s prijetnim druženjem. Društvo, ki šteje malo manj kot 700 članov, je zelo aktivno, pri čemer je cca 50% članstva že v starostni strukturi 75 let in več. 

V poročilih, ki jih je na kratko povzel predsednik Ludvik Grilc, smo pregledali opravljeno delo v preteklem letu 2014, ki je bilo raznoliko ter pestro na socialnem, kulturnem, družabnem in športnem področju in sprejeli programske smernice za leto 2015. Vse aktivnosti oglašujemo v oglasnih omaricah, na spletu in preko SMS sporočil.

Koordinatorka socialnega projekta „Starejši za starejše“, gospa Irena Gmajnar, je poudarila zlasti naslednje: že pet let izvajamo projekt za prebivalce KS Senovo in KS Koprivnica. Trenutno je v obeh KS že 798 prebivalcev, ki so starejši nad 69 let, v projekt pa jih je vključenih samo 769 (ostali bivajo drugje in so tu samo prijavljeni). 

Projekt zajema: anketiranje, obiske, druženja, organiziranje pomoči. Vse to opravlja 10 prostovoljcev/prostovoljk, od katerih so nekateri bolj aktivni, nekateri manj. Obiskujemo območje vse od zaselka Vojsko pa vse do Stranj na Bohorju. V koledarskem letu uspemo obiskati okrog 500 krajanov in krajank. 

Prostovoljci in prostovoljke tako opravimo nešteto ur prostovoljnega dela. Srečujemo se z najrazličnejšimi problemi, ki jih skušamo rešiti. Drug od drugega se veliko naučimo in tako prispevamo k lepšemu vsakdanu sebi in sočloveku.

Društveni prostovoljci ob novem letu obiščemo tudi varovance, to je naše člane in vse sokrajane v Domovih starejših občanov (Krško, Sevnica, Loka), vendar se ti obiski ne vštevajo v prej navedeni projekt. V vse te obiske vložimo veliko truda in dobre volje. Je že res, da so ti ljudje v DSO materialno preskrbljeni, a stisk roke in lepa beseda jim daje prijeten občutek, da niso pozabljeni. V domovih smo tako obiskali 45 varovancev in jih simbolično obdarili. 

Lani je bil z nami tudi predsednik KS Senovo. Z našim harmonikarjem smo jim pripravili krajše druženje ob toplih napitkih. Poleg tega smo med letom obiskovali člane - jubilante, stare 90 in več let. Tudi njim smo za novo leto spet pripravili skromno darilce za pozornost. Vsem našim članom pošiljamo pisna voščila ob 70-75-80 in 85. letnici. Tudi to je ena izmed pozornosti do naših članov.

Predsednica sekcije VEZ gospa Zinka Ambrožič je na kratko predstavila aktivnosti njihove sekcije, ki bo v letu 2015 pripravila ob občinskem prazniku že peto samostojno razstavo. Lani so se udeležile tudi kulturnega mozaika v Parku krajanov v Krškem, že drugič pa so bile s svojimi unikatnimi izdelki prisotne na mednarodni razstavi v Velenju. Vse naše vezilje pa so lani prejele od Obrtne zbornice Slovenije certifikat za domačo in umetno obrt.

Predsednica Mešanega pevskega zbora, gospa Vida Grilc, je poročala, da so imeli letos že peti jubilejni koncert in da so skupaj že sedem let. Tako so iz ženskega zbora postali mešani pevski zbor, ki uspešno nastopa na raznih proslavah doma in širom Slovenije. Grilčeva je prispevala k poročilom nekaj misli kot so: „Pesem nas razveseljuje, združuje in bogati naš vsakdanjik. Že res, da dvakrat tedensko obiskujemo vaje in trdo delamo, vendar se imamo lepo in smo zadovoljni. Pridružite se nam, saj ob aktivnostih, ki jih načrtujemo, potrebujemo še precej pevcev in pevk. Najbolj seveda rabimo tenorje“.

Aktivni smo tudi na športnem področju, saj nekateri člani tekmujejo na regijskem in lani dve ekipi celo na državnem nivoju. Najcenejši šport pa je hoja in tega se zaveda veliko naših krajanov. V društvu deluje poleg glavne skupine, ki se dobiva ob torkih ob 8. uri, še več manjših skupin za pohodništvo v okolico. Nekaj članov pa je še vedno zelo aktivnih pri sosednjem planinskem društvu Bohor-Senovo. 

Ob občinskem prazniku imamo dan odprtih vrat, ki je športno naravnan v okviru naših športnih kapacitet. Bolj kot vsa društvena potovanja, letovanja in izletništvo, ki jih organiziramo s sosednjimi društvi upokojencev, pa so nam pri srcu družabna srečanja, zato organiziramo piknike, martinovanje, silvestrovanje in obeležujemo tudi druge praznike. 

Lepo vabljeni v naše vrste, saj bo vsak našel sebi primerno razvedrilo, nove prijatelje, poglobil stara prijateljstva, predvsem pa koristno preživel prosti čas. Predvsem pa vabljeni mlajši upokojenci, saj prav od vas pričakujemo vsebinske osvežitve in vzgonski veter v društvena jadra, ki se razpenjajo že 68 let.

DU Senovo (tekst I.Gmajnar in M.Krušič)


Objave:

Pevke DU Senovo so zelo aktivne

Dan odprtih vrat DU Senovo

Oglejte si reportažo izleta v Belo krajino.

Obvestila in fotografije za objavo nam pošljite na info@seniorji.info

Seznam društev upokojencev

- Vrni se nazaj na DRUŠTVO UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Društvo upokojencev (DU) Markovci
Kontaktne informacije o Društvu upokojencev Markovci. Upokojenci izvajajo različne programe in aktivnosti.
ponedeljek, 11.8.2008
 
  Društvo upokojencev Ljubljana Črnuče
Kontaktne informacije o Društvu upokojencev Ljubljana Črnuče. Upokojenci izvajajo različne aktivnosti.
nedelja, 2.11.2008
 
  Društvo upokojencev (DU) Radovljica
Kontaktne informacije o Društvu upokojencev Radovljica.
petek, 7.3.2008
 
  Društvo upokojencev (DU) Koper
Kontaktne informacije o Društvu upokojencev Koper.
petek, 11.1.2008
 
  Društvo upokojencev (DU) Ljutomer
Kontaktne informacije o Društvu upokojencev Ljutomer. Upokojenci izvajajo različne programe in aktivnosti.
sobota, 18.10.2008
 
  Društvo upokojencev (DU) Mislinja
Kontaktne informacije o Društvu upokojencev Mislinja. Upokojenci izvajajo različne programe in aktivnosti.
sobota, 21.6.2008
 
  Društvo upokojencev (DU) Lovrenc na Pohorju
Kontaktne informacije o DU Lovrenc na Pohorju.
četrtek, 23.10.2008
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 9