Nostradamusova napoved za 2019: Od katastrof do pogovorov z živalmi

Urška Kereži, 8.1.2019
Shutterstock

V treh letih je Nostradamus napisal več kot 900 štirivrstičnic s prerokbami in kar 70 odstotkov naj bi se jih do danes uresničilo. Kaj pravi za leto 2019?

Napovedal je denimo vladavino Napoleona, drugo svetovno vojno, vzpon Hitlerja, atentat na Johna F. Kennedyja, pristanek na Luni. In spregovoril tudi o "ognju na nebu", "novem mestu", "ogromni streli" in "dveh bratih, ki ju bo ločil kaos", znanstveniki pa so iz tega zaključili, da je očitno "vedel" celo za 11. september 2001.

Preverite torej, kaj nas čaka v novem letu. A velja si zapomniti, da so to le besede nekoga, ki je za ene zgolj inteligenten prevarant, spreten retorik za naivneže, medtem ko drugi spet menijo, da je največji prerok, kar jih je kdajkoli živelo na Zemlji. Sami se odločite, kakšno težo mu boste dali, mi smo njegove misli le zbrali.

image
Shutterstock

Poplave in teroristični napadi

Po Nostradamusovih zapisih naj bi v letu 2019 nekatere evropske države prizadele poplave ogromnih razsežnosti. Najbolj izpostavljene naj bi bile Madžarska, Italija, Češka in Velika Britanija. Ob vse večjem migracijskem pritisku naj bi Evropi in ZDA grozili še številni teroristični napadi. Verski ekstremizem na Bližnjem vzhodu ter v različnih državah in regijah po svetu naj bi namreč vodil v kaos in vojne, zaradi česar bodo mnogi ljudje morali zapustiti domove in si poskušali najti zatočišče v Evropi.

Takole je zapisal v angleščini:

"From a place though to bring famine

from here will come relief.

The eye of the sea like a greedy dog,

for the one shall give oil and the other wheat."

(*Od koder prihaja lakota, prihaja tudi olajšanje. Oko morja kot pohlepni pes, eden bo dal olje, drugi pšenico.)

Besedilo naj ne bi govorilo o fizični lakoti, trdijo poznavalci in razlagalci, temveč duhovni. Številni kristjani naj bi se namreč odločili v drugih religijah ter sektah odkriti versko resnico, zato naj bi "morje ljudi" zapustilo krščanstvo.

Kdo je Nostradamus?
Michel de Nostredame, bolj poznan kot Nostradamus, je bil francoski zdravnik in astrolog, ki je živel v 16. stoletju. Od običajnih ljudi se je razlikoval po tem, da naj bi imel zmožnost "uvida v prihodnost". Gledal naj bi bil v skledo, napolnjeno z vodo, in med opazovanjem tekočine "prejemal" videnja. Tako je torej predvidel številne prihodnje dogodke, nekateri pa so se tudi zares zgodili. Svojo prvo knjigo Les Propheties je napisal leta 1555, ponatise pa tiskajo še danes.

Krščanska cerkev naj bi izgubila vodjo

Napoveduje tudi, da naj bi podnebne spremembe vedno očitneje vplivale na naš planet, zato naj bi politični voditelji končno doumeli nevarnosti onesnaževanja zraka in se dogovorili o zmanjšanju izpustov. Tudi zato, ker bodo v različnih predelih Amerike divjali uničevalni orkani in za seboj pustili uničeno, turobno pokrajino.

Tretja svetovna vojna, ki naj bi trajala 27 let in vključevala "supermoči", naj bi se začela po smrti zadnjega papeža, ki ga bo umoril antikrist.

Prerokova misel pravi:

Mount Aventine will be seen to burn at night:

the sky very suddenly dark in Flanders:

when the monarch will chase his nephew,

then church people will commit scandals.*

(*Grič Aventin bo gorel ponoči in nebo nad Flandrijo se bo nenadoma stemnilo, in ko bo monarh lovil nečaka, bodo cerkveni dostojanstveniki zagrešili škandale.)

Kaj je želel v resnici povedati, seveda zgolj ugibamo. Tako nekateri podpirajo trditev, da naj bi govoril o sv. Aventinu, zavetniku duševnih bolnikov, medtem ko se večina razlagalcev vendarle bolj nagiba k misli, da gre za Aventin, enega od sedmih rimskih gričev. Sončni mrk 23. julija pa naj bi bil znak, ki bo oznanil začetek katastrofe ne le za Katoliško cerkev, temveč vso krščansko in umor vodje, ki naj bi, kot rečeno, po svetu ponesel kaos.

200 let naj bi menda živeli že kmalu

"Prašiči bodo človeku postali bratje"

Američani, ki verjamejo prerokovim besedam, se morajo pripraviti še na na "veliki potres", ki naj bi prizadel mesta na več kot 800 kilometrih med Kalifornijo in Vancouvrom v Kanadi. Na delu, kjer se srečata dve tektonski plošči in naj bi ena lezla pod drugo. Če zdrsne le območje pri Cascadii, lahko nastane potres magnitude med 8 in 8,6 stopnje po Richterjevi lestvici, napoveduje Nostradamus. Če zdrsne cela plošča, gre pričakovati magnitudo med 8,7 in 9,2, zato naj bi bilo področje popolnoma uničeno in nerazpoznavno.

A trdil je tudi, da bomo naposled govorili z živalmi, ki da bodo bližje in zvestejše od ljudi. "Prašiči bodo človeku postali bratje," je denimo zapisal za 2019. In razlage so spet deljene: medtem ko nekateri menijo, da bomo prenehali ubijati živali, verjamejo drugi, da nam bo omenjeno komunikacijo omogočila tehnologija. Močno napredovala bo tudi medicina in nova odkritja bodo pripomogla k podaljšanju življenja. Ljudje naj bi menda živeli celo do 200 let. Prav tako naj bi zapisal: "Ko se bo pojavil nov stroj, bo svet kot v času pred Babilonom." Je imel v mislih internet in nastanek novega univerzalnega "tehnološkega" globalnega jezika? Ali družbena omrežja? Bomo videli, koliko odstotkov bo imel prav tokrat. Upajmo na najboljše in pozabimo slabe.

Anketa

Kolikokrat tedensko uživate meso?

Sudoku