seniorji.info - Viagogo: ponovno opozorilo k previdnosti pri nakupu vstopnic in ...
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Viagogo: ponovno opozorilo k previdnosti pri nakupu vstopnic in ...
četrtek, 31.8.2017
         


O nepošteni praksi podjetja Viagogo smo že opozarjali. Kljub vsemu potrošniki še vedno poročajo o številnih težavah, ki jih imajo s tem podjetjem. Informacija naj velja kot ponovno opozorilo in poziv k previdnosti pri poslovanju s tem podjetjem.

Glede na to, da podjetje Google zagotavlja, da vse oglase pred odobritvijo pregledajo, avstralska potrošniška organizacija Choice poziva Google naj neha sprejemati oglaševalski denar od podjetja Viagogo, saj je v nasprotnem primeru `sokriv´za številne težave, ki jih imajo potrošniki s tem podjetjem. Spletni iskalniki prispevajo k zmedi, saj dovoljujejo, da so plačani oglasi spletnih preprodajalcev pred zadetki uradnih strani za prodajo vstopnic.

"Jasno je, da Google čaka še veliko dela," so sporočili iz Choice-a. Tudi zaradi tega, ker so zaradi objave zavajajočih oglasov preiskavo proti Google-u sprožili tudi v britanskem parlamentu. Obstaja sum, da Google krši lastno politiko oglaševanja z objavo nekaterih povezav na spletne strani podjetja Viagogo. V pravilih oglaševanja na tem spletnem iskalniku je namreč zapisano da "ni dovoljeno zavajajoče oglaševanje izdelkov, storitev in poslovanja". Iz podjetja Google so sporočili, da ne komentirajo konkretnih primerov oglaševanja na njihovi spletni strani in da vsak oglas pred objavo preverijo. Potrošnike tudi pozivajo, naj neresnične in zavajajoče oglase prijavijo.

Končna cena vstopnic na Viagogo je praviloma precej višja kot pri uradnih prodajalcih (tudi to tretjine), če jih potrošnik sploh dobi. Hkrati avstralska Agencija za varstvo konkurence in potrošnikov ACCC po več kot 400 prejetih pritožbah potrošnikov toži Viagogo zaradi neresničnega in zavajajočega ravnanja. "Podjetje Viagogo pred nakupom ne razkrije obvezna dodatna plačila, ki jih največkrat zaračuna potrošnikom. V to sodi 27,6% provizije za rezervacijo in še dodaten strošek obdelave naročila," so sporočili iz ACCC.

Ne samo višja cena, prodajajo tudi vstopnice za dogodke, ki jih sploh ni. Pred nekaj tedni je nemška potrošniška organizacija VZBV opozorila potrošnike, da so na Viagogo odkrili karte za dogodke, ki jih sploh ni. In ne samo to: Viagogo je lažni oglas za koncert glasbenice Carolin Kebekus opremila celo z napisom "Vstopnice se hitro prodajajo, na voljo le še nekaj vstopnic". Podoben primer – oglas za vstopnice za popularni muzikal - so opazili tudi v Veliki Britaniji, a teh kart nikoli ni bilo na voljo.

Podjetje Viagogo ima sedež v Švici, posluje pa praktično po vsem svetu. Zaradi sedeža izven EU imajo tudi slovenski potrošniki težave pri uveljavljanju pravic v primeru težav, saj zakonodaja, ki velja za nakupe po spletu v EU, ne velja v tem primeru, pomoč pa jim odrekajo tudi nadorni organi. Gre za spletno tržnico kart za različne glasbene in športne prireditve, potrošnikom pa omogoča, da kupujejo in (pre)prodajajo karte. Zaradi lažnega oglaševanja na spletu, ki pogostokrat vsebuje besedo "uraden" (official), imajo potrošniki največkrat lažen občutek, da kupujejo karte pri uradnem prodajalcu, kar ni res.

"Ko si na spletni stani imaš zaradi izgleda strani in navigacije po njej občutek, da si na uradni strani prodajalca in ne da sodeluješ v spletni preprodaji kart. Trditve preprodajalcev o tem, da je nakup varen in da upoštevajo pravila varstva potrošnikov, daje kupcem lažen občutek varnosti. Če bi takšne preprodajalce videli pred koncertno dvorano, pri njih zagotovo ne bi kupili kart," potrošnike ponovno opozarjajo pri avstralski potrošniški organizaciji.
 

Zveza potrošnikov Slovenije


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.SaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
Zveza potrošnikov Slovenije - testi in objave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  ZPS: Kis namesto mehčala?
Ali lahko uporaba kisa namesto mehčalca naredi tudi škodo?
sobota, 19.8.2017
 
  ZPS: Bi tudi vi želeli znižati položnico za elektriko in plin
Sodelujočim se obetajo visoki prihranki. Prijave še mogoče!
petek, 18.8.2017
 
  ZPS: Nepogrešljiva gorčica
Gorčica ima dobre hranilne lastnosti, vsebuje precej vlaknin in soli, zato pri začinjanju omak soli ni treba dodajati.
petek, 18.8.2017
 
  ZPS: Napitnina - jo pustiti ali ne? Kako visoka naj bo?
Kje in kdaj vam natakar ne bo vrnil preostanka denarja?
ponedeljek, 31.7.2017
 
  ZPS: Ajda je vse bolj cenjena
Poleg ugodne hranilne vrednosti jo odlikuje tudi to, da ne vsebuje glutena, kar je še kako pomembno za ljudi s ...
sreda, 12.7.2017
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 4