pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Ta vikend veliki gurmanski pok na Pivo & Burger Festu
petek, 13.10.2017
         To soboto in nedeljo, 14. in 15. oktobra, se bo na drugem in hkrati zadnjem letošnjem Pivo & Burger Festu v omamnih vonjavah ponovno dimilo nebo nad Pogačarjevim trgom. Sredi Ljubljane bodo v velikem poku trčila piva v vsej svoji hladnosti in burgerji v vsej svoji slastnosti, sočnih užitkov željne dušice pa bodo obiskovalci lahko privezovali v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 22. ure.

Rdeči, črni, rumeni, beli, morski in mesni, taki, ki navdih iščejo v domači vasi, in taki, ki kukajo prek meja ali skačejo preko oceanov. Pa zlati, rjavi in jantarni, nežni in korajžni, klasični ali eksotično začinjeni. Burgerji in piva, pri katerih ni meja ne pri konceptih ne pri kombinacijah in ki že četrto sezono zapored navdušujejo tako zaprisežene ljubitelje kot naključne mimoidoče, domačine in turiste. »Pomladni Pivo & Burger Fest je bil najuspešnejši doslej, zato verjamem, da bo tudi jesenska izvedba pritegnila množico tistih, ki cenijo sproščeno druženje s svojimi prijatelji v družbi dveh gurmanskih prijateljev – piva in burgerja,« je pred dogodkom povedal Lior Kochavy, idejni oče festivala.

Kup novosti na področju piva, nekatere ostajajo skrivnost do zadnjega
Redni obiskovalci po štirih letih že vedo, da si lahko na Pivo & Burger Festu obetajo veliko novosti, ki jih tu v pokušino ponudijo pivovarne in restavracije, nekateri novinci na sceni pa prav ta dogodek izberejo za predstavitev širši javnosti. Tako se bo na dogodku predstavila septembra zagnana pivovarna Ressel, ki, med drugim, vari kristalno čisti Golden Ale, aromatični Pale Ale in čokoladni, temni Porter.


Novosti bodo pripeljali tudi mikro-pivovarski velikani. Pelicon bo kot prvi, kjer so zvarili ta stil piva v Sloveniji, pripeljal Veliki IPA, pivo stila trojni IPA z 10% alkohola, Bevog pa bo predstavil kar tri nova piva. Dve bosta skrivnost ostali do zadnjega, za tretje pa so v Bevogu le izdali, da gre za Siberian Table Beer stila Russian Imperial Stout. Prvič se bo s pivom, zvarjenim v lastni pivovarni, na Pivo & Burger Festu predstavila sicer že uveljavljena pivovarna Maister Brewery, Crazy Duck Brewery bo postregla novo pivo stila Witbier, torej belgijski stil pšeničnega piva s koriandrom in pomarančno lupino, Mali Grad pa simpatično poimenovani pšenični porter Wheat or without you s kremasto peno in močnimi okusi po kavi in čokoladi.

Slovenija, hmeljarska velesila
Trgatev grozdja Slovenci dobro poznamo, manj znano pa je, da istočasno poteka tudi trgatev hmelja in da živimo v državi, ki kljub majhnosti sodi med svetovne hmeljarske velesile. Prav majhnost slovenskim pivovarjem omogoča tudi pripravo  wet-hopped piv, za katere uporabijo svež hmelj, ki mora z njive v predelavo priti v največ enem dnevu. Prav takšnega bo na Pivo & Burger Festu predstavila pivovarna Hopsbrew. Poimenovali so ga Harvest IPA, pripravili pa so ga s svežim slovenskim hmeljem nove sorte Styrian Kolibri.


Planet Burger
Nekaj novosti se obeta tudi na planetu Burger, kjer bo letos prvič pristala domžalska ekipa Mangoop Burgers 'n' Stuff, ki bo v lačne roke izročala Mangoop burgerje z bourbon whiskey prelivom in Ronnie burgerje z osvežilno sladko-kislo kumarično omako, stari znanec GourmeThomas pa bo ponudbi svojih klasikov govejega, piščančjega in sladkega Nutellinega burgerja dodal še burger s sočnimi, natrganimi svinjskimi rebrci. Za ljubitelje počasi pripravljenega, ure in ure cmarjenega sočnega mesa, bodo obvezna postojanke še pri stojnicah ekip Superhrust, HillBilly's in 7 Burger Kamnik, priljubljene klasike Pivo & Burger Festa pa bodo obiskovalci seveda našli pri stojnicah mariborskega Jack & Joe Steak and Burger Cluba, celjskega Starega piskra in ljubljanskega HOOD Burgerja. Pri slednjem bodo ponudbo svojih klasikov tokrat dopolnili še s posebnežem po imenu Fat Boy Slim, ki ga v višave ponese posebna omaka iz kikirikijevega masla, majoneze in cvetličnega medu, 100% slovenska pašna govedina pa se v bombici druži še s sirom  cheddar, rezinami hrustljave Kraške pancete in kumaric.


Vir: odprta kuhna

Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Pivo za zdravje
Ste vedeli, da je najstarejši znan recept za izdelavo piva star 4.000 let. Napisali so ga Sumerci.
ponedeljek, 18.9.2017
 
  Recept za domače pivo
V vročih poletnih dnevih se veliko ljudi rado ohladi v senci ob najljubši hladni pijači, izbira mnogih pa je pivo...
nedelja, 23.7.2017
 
  Domač sladoled: sladoled s pivom
Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.
sobota, 16.7.2016
 
 
 
 


 
Save Save