seniorji.info - Prejeli nagrado
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Prejeli nagrado
nedelja, 18.5.2014
         

Visoko priznanje FIJET, Zlato jabolko, za Postojnsko jamo
Za izjemne uspehe na področju turizma sta 18.5.2014 v Koncertni dvorani Postojnske jame, Zlato jabolko, najvišje priznajte Svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET (World Federation of Travel Journalists and Writers), Družbi Postojnska jama d. d., izročila predsednik svetovnega združenja FIJET Tijani Haddad in podpredsednik FIJET Slovenija Sašo Dravinec. Slovesnosti so se udeležili tudi  Marjan Hribar, generalni direktor direktorata za turizem, župan Postojne Jernej Verbič, turistični gospodarstveniki in drugi visoki gosti.

Zlato jabolko je prevzel predsednik uprave Postojnske jame Marjan Batagelj, ki ni skrival veselja. Med drugim je dejal: "To visoko priznanje je nekaj posebnega, saj  so priznanja običajno namenjena osebi, tokrat pa gre za priznanje organizaciji, Družbi Postojnska jama in delu, ki ga opravljamo za jamo." 

V utemeljitvi je med drugim zapisno, da je Družba Postojnska jama d. d prejela Zlato jabolko zato, ker se po štirih letih po spremembi lastništva Postojnska jama ponaša z mnogimi storitvami, aktivnostmi za goste in izobraževalno zabavnimi programi. Naložbe niso usmerjene predvsem v povečevanje števila obiskovalcev, temveč želijo z njimi predvsem zagotoviti izjemno doživetje te edinstvene jame za obiskovalce.

Marjan Batagelja to visoko priznanje jemlje kot zavezo za dobro delo tudi v prihodnje: "To priznanje za Postojnsko jamo pomeni, da so tudi najbolj kritična očesa, kar turistični novinarji tudi so, opazili, da delamo dobro v zadovoljstvo gostov. V prihodnje želimo biti v Postojnski jami še bolj dosledni v trajnostnem razvoju, saj bodo temu potem sledili tudi dobri poslovni rezultati," je prepričan Marjan Batagelj.

Povedal je še, da so temu cilju namenjene tudi številne investicije, ki jih Družba izvaja v zadnjih letih. Že jeseni bo tako odprt velik razstavni paviljon, kjer bodo obiskovalcem pokazali značilnosti kraškega sveta. "To je trenutno največja investicija, imamo pa še nekaj manjših, tako že zaključujemo s prenovo vstopne čakalnice, praktično je končan tudi nov most čez reko Pivko in dela na promenadi. V prihodnje pa bo veliko dela predvsem v jami, kjer bo potrebno dokončno prenoviti razsvetljavo, na vrsto pa bo prej ali slej prišla tudi prenova hotela Jama." 

Navdušen nad Postojnsko jamo in podelitveno slovesnostjo je predsednik svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET Tijani Haddad pozdravil vse navzoče in povedal, da samo prireditev sprejema izredno čustveno in da je vesel ker ima to čast in privilegij podariti to eminentno priznanje Postojnski jami, stvaritvi narave, ki se je gradila skozi milijone let. Poudaril je, da turizem povezuje različne kulture, pripada celemu svetu in njegova velika naloga je da ostaja odgovoren do okolja in ljudi. Priznanje, ki jo je prejela Postojnska jama pa je pomembna tako za promocijo Postojnske jame kot Slovenije in turizma nasploh.

Pri tem pa izraža zavedanje, da takšno priznanje posredno zavezuje k posebni odgovornosti tudi državo, tako da bo še naprej v sodelovanju med Postojnsko jamo in strokovnimi službami s področja varstva jam skrbno  iskalo in izbiralo metode upravljanja in urejanja jame, ki bodo zagotavljale njeno  dolgoročno ohranitev in možnost, da bodo  izjemno naravno znamenitost doživljali in uživali tudi prihodnji rodovi.

Prireditev, na kateri so v svojevrstni točki jamski vodniki pomagali poiskati Zlato jabolko, skrito visoko pod stropom Koncertne dvorane, in pri tem pokazali na eni strani uglajenost vsakodnevnega vodenja in na drugi veščino spektakularnega jamskega plezanja, je na vse prisotne, delovala zelo čustveno. 

Slovesnosti in tridnevne študijske poti po Sloveniji se je udeležilo 20 tujih novinarjev. Obiskali so Ljubljano, kjer so jim predstavili projekt 2000 let Emone. FIJET Slovenija je ob tej priložnosti stanovskim kolegom poleg slovenske prestolnice in Postojnske jame tujim novinarjem predstavil tudi privlačnosti Krasa ter raznolike obraze te krajine.

Seniorji.info


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Medgeneracijsko pustovanje s študenti
Študentke v okviru prostovoljskih dejavnosti vsaj štirikrat letno obiščejo stanovalke in stanovalce DOSOR-ja.
sobota, 1.3.2014
 
  Kako živijo starejši v Brdih?
Preberite si reportažo z okrogle mize o življenju starejših v Brdih, ki jo je organiziralo Društvo upokojencev Kojsko.
četrtek, 11.12.2008
 
  Log pod Mangartom - 10 let po tragediji
Komaj se je začel 17. november, bilo je nekaj minut čez...
torek, 16.11.2010
 
  Sestanek poverjenikov in poverjenic DU Ljutomer
Za dobro sodelovanje med članstvom in društvom imajo naši poverjeniki izjemno odgovorno delo ...
sreda, 15.2.2012
 
  Kako pravilno obkrožimo ZA ali PROTI?
Pred nedeljskim referendumom o ratifikaciji arbitražnega sporazuma  pregledali kakšna so navodila za...
nedelja, 6.6.2010
 
  34. seja Mestnega sveta Ljubljana
Osrednji del so bile spremembe prostorskega načrta in dopolnitve prostorskega načrta.
torek, 13.5.2014
 
  1. oktober - mednarodni dan starejših
Tema letošnjega mednarodnega dneva starejših so pravice starejših. Vabljeni k ogledu prispevka.
sreda, 1.10.2008
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 4