pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Otvoritev letnega kina v Mariboru
sreda, 4.7.2018
         

Uradna otvoritev letošnjega filmskega programa bo v soboto, 7. julija, s filmom Kvadrat, ki je lani v Cannesu osvojil zlato palmo.

Foto: Marko Pigac

Do 25. avgusta se bo v Avditoriju Lutkovnega gledališča v Mariboru skupaj odvrtelo 15 izbranih filmov, ki si jih bodo obiskovalci festivala lahko ogledali vsako sredo in soboto ob 21. uri. Cena vstopnice za ogled filma bo 5 evrov, za brezposelne bo ogled brezplačen.

V programu najboljši filmi preteklega leta
Letni kino letos ustvarjajo štirje partnerji: Društvo za razvoj filmske kulture (DRFK) z GT22 Maribor, Lutkovno gledališče Maribor (LGM), MARIBOX in kooperativa Peron. Filmski program bo temeljil na najboljših filmih preteklega leta, ki so se okitili z najbolj odmevnimi nagradami ali ostali neupravičeno spregledani, hkrati pa bo postregel z nekaj najbolj pričakovanimi novostmi letošnjega poletja. “Vsi vpleteni v projekt Letni kino Minoriti imamo radi umetnost in seveda film, predvsem pa si želimo to deliti z našim mestom v izjemnem prostoru avditorija Lutkovnega gledališča Maribor. Lanska izkušnja je bila navdušujoča, zato smo prepričani, da bo tudi letošnji program privabil vsaj toliko gledalcev kot preteklo leto, tokrat znova z odličnimi kratkimi predfilmi in novostjo – pogovori z gosti, ki bodo še dodatno osvetlili ogledane filme,” pravi Katarina Klančnik Kocutar, direktorica Lutkovnega gledališča Maribor.

Rene Puhar (DRFK), Katarina Klančnik Kocutar (LGM), Stipe Jerič (Maribox), Žiga Brdnik (DRFK), Nina Roškar (Peron)
// Foto: Marko Pigac

Novosti letošnjega festivala
Poleg glasbenih dogodkov, ki se povezujejo s filmskim programov, so letos novost tudi pogovori z gosti. Poleg Milene Zupančič so med letošnjimi gosti tudi igralka Maruša Majer ob filmu Ivan (14. julija), režiser Matjaž Ivanišin ob filmu Playing Men (18. julija) in glasbena umetnika Tomaž Grom ter Daniel Marinič ob premieri filma Šum Balkana (11. julija). Po projekcijah se bo druženje nadaljevalo v Minoritih s spremljevalnim glasbenim programom.

Ogled filma tudi v primeru dežja
Vstopnice lahko kupite tudi preko spleta na spletni strani Avditorija LGM in Mariboxa ali v Minoritih pred projekcijami. Če pride do hujših nalivov ali neviht, se bodo filmske projekcije preselile v Veliko dvorano Lutkovnega gledališča Maribor, ob zmernem deževju projekcija ostane v avditoriju, še sporočajo organizatorji.


Program: https://avditorij.lg-mb.si/program/.


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Učenje tujih jezikov v zrelih letih
Odličen način za ohranjanje možganske kondicije.
torek, 3.7.2018
 
  Poletna druženja za vse generacije
Večgeneracijski center Socio v Celju vabi seniorje, da si ta mesec polepšajo z druženjem na brezplačnih delavnicah.

sreda, 4.7.2018
 
  Najdražje ni nujno najboljše
Za zaščito pred soncem ni treba odšteti veliko denarja, po testiranju 15 izdelkov ugotavljajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.
četrtek, 5.7.2018
 
 
 
 


 
Save Save