pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Kavalirji pozdravljajo tudi v italijanščini
torek, 29.5.2018
         

Okolju prijazne Kavalirje, ki so v prvi vrsti namenjeni prevozu starejših in tistih, ki težje hodijo, priljubljeni pa so tudi pri turistih, zdaj vozijo šoferji, ki po novem svoje potnike pozdravljajo tudi v italijanskem jeziku. 

Prijazni vozniki, ki vas v ljubljanskem mestnem jedru popeljejo kamorkoli želite, so opazili, da se število obiskovalcev iz Italije znatno povečuje. Podjetje Ljubljanski potniški promet, ki bdi nad Kavalirjem, je zato pristopilo k projektu Svetovanje za zaposlene 2016–2022.

Strokovni sodelavci javnega zavoda so brezplačno opravili analizo potreb in ugotovili, da bi vozniki potrebovali znanje italijanščine, zato so jih vključili v 50-urni tečaj. »Predvsem predhodna svetovanja, v katerih ponudimo konkretne rešitve za izboljšanje kompetenc, so tako za karierni kot tudi osebnosti razvoj zaposlenih pomembna. Slednje pa je pomembno tudi za sam razvoj in uspešnost podjetja,« pravi direktor Javnega zavoda Cene Štupar Bojan Hajdinjak, ki je ponosen, da so v dveh letih, odkar izvajajo omenjeni projekt, uspešno opravili že več kot 400 svetovanj za podjetja, posameznike in skupine. 

»Prednostno je sicer projekt, ki je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, namenjen manj izobraženim in zaposlenim, starejšim od 45 let, ki potrebujejo dodatna usposabljanja za razvoj lastnih kompetenc. Z veseljem pa pomagamo vsakomur, posamezniku ali podjetju, ki bi rad bil bolj konkurenčen na trgu dela in poskrbel za svoj razvoj,« k vključitvi v projekt Svetovanje za zaposlene vabi Hajdinjak.


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save