pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Kako ravnati, ko ji med seksom pade vzburjenost
nedelja, 5.11.2017
         

Včasih je ženska tik pred tem, da doživi orgazem, nato pa se njena vzburjenost nenadoma izgubi. Kako ravnati v tem primeru in zakaj do tega pride?

Padec stopnje vzburjenosti

  

Včasih se zgodi, da tako moškim kot tudi ženskam nivo vzburjenosti v trenutku pade in se porazgubi vsaka želja po nadaljevanju seksualne aktivnosti. V večji meri se nenaden padec vzburjenosti zgodi ženskam, saj nekatere seks doživljajo veliko bolj kompleksno kot moški. Medtem ko se moškim omenjena težava pokaže kot izguba erekcije, se ženskam zmanjša količina vlažnosti in orgazem se nenadoma izgubi, čeprav je še pred nekaj minutami kazalo, da je njen vrhunec zelo blizu. Ko moški to opazi, je postavljen pred dilemo, ali naj s seksom nadaljuje in poskrbi le zase ali naj najprej poskrbi za zadovoljitev svoje drage in šele potem tudi sam doživi orgazem. Vsekakor je boljša druga možnost, saj se vzburjenost vrne tako hitro, kot se je tudi izgubila. V takem primeru se za kratek čas lotite recimo oralnega zadovoljevanja, dokler ne začutite, da je vaša partnerka spet popolnoma zagreta in vlažna.

Sprememba seksualnega dogajanja

Ženske smo pri seksu drugačne, mogoče celo zahtevnejše od moških in včasih nam ravno sprememba dogajanja med seksom povzroči preglavice. Medtem ko je ogromni večini moških vseeno, ali gre za oralni, vaginalni ali analni seks, ženskam včasih v danem trenutku paše le eno. Kadar si močno želimo penis, nas jezik utegne bolj slabo zadovoljiti in obratno. Včasih si želimo surov seks, včasih pa nas veliko bolj vzburi počasno in nežno ljubljenje. Izguba orgazma in padec vzburjenosti se torej lahko pojavita v primeru, kadar se seksualno dogajanje nenadoma spremeni. Pri ženskah, ki intenzivneje doživljajo vaginalno stimulacijo in vaginalni orgazem, se to največkrat zgodi v primeru, da partner naenkrat izvleče penis in nadaljuje z oralnim zadovoljevanjem. Pri ženskah, ki intenzivneje čutijo klitorično stimulacijo, pa se izguba orgazma utegne zgoditi v primeru, da partner v ključnem momentu preneha z oralnim seksom in prične s penetracijo. Seveda se vzburjenost vrne takoj, ko spet nadaljujete s prejšnjim načinom spolnega zadovoljevanja.

Obremenjenost z vsakodnevnimi težavami

Vsakdanje težave in obremenitve zlahka zasenčijo seksualno življenje. Poleg tega, da se lahko na njihov račun lahko zmanjša število spolnih odnosov, se utegnejo izgubiti tudi orgazmi. Takoj, ko se nam med seksom v misli prikradejo vsakdanje težave, se prvinski seksualni občutek porazgubi, kar lahko sledi v padec vzburjenosti in posledično v izgubo orgazma. V takih situacijah je zelo pomembno, da se ne prepustimo negativnim mislim o lastni seksualnosti, saj bi tako razmišljanje lahko sledilo v  anorgazmijo. Če se po zaslugi vsakdanje obremenjenosti nikakor ne morete seksualno sprostiti, to vsekakor zaupajte partnerju, da ne bi delal napačnih zaključkov. Naj tudi on ve, kaj ovira vajino spolnost, saj vam lahko edino na tak način s kako prijetno masažo pomaga do sprostitve pred samim seksom.

Utrujenost ali ko si ženske želijo ‘čim prej opraviti’

Ženske smo na splošno veliko bolj obremenjene od moških. Saj poznate tisti pregovor o podpiranju štirih vogalov hiše. Prav to se nam včasih prikrade tudi v posteljo, zato začetni zagretosti lahko sledi nenadni padec strasti ali želje po seksu. V takem primeru ženske velikokrat rade pozabijo na lastno zadovoljitev in partnerju dajo zeleno luč za enostranski orgazem, saj čutijo, da je do njihovega vrhunca še daleč in si po tihem želijo s seksom ‘čim prej opraviti’. A dragi moški, nikar se ne vdajte lenobnim željam svoje drage. Kljub vsemu se potrudite zanjo, saj jo bo ravno orgazem sprostil ter jo ponesel v sladke sanje, da si nabere moči za nov dan.


moski.hudo.com

Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Kaj vajino spolno življenje razkriva o zvezi?
Strokovnjaki že vrsto let raziskujejo različne vidike partnerskega odnosa, med drugim tudi spolnega.
petek, 11.8.2017
 
  Spolnost in inkontinenca
Mišice medeničnega dna imajo pomembno vlogo pri zadrževanju urina in tudi pri spolnem doživljanju.
sreda, 9.8.2017
 
  Kaj se z leti dogaja z moškim spolnim organom?
Spremembe penisa so lahko za nekatere neprijetne.
četrtek, 29.6.2017
 
  Analni spolni odnosi
Ali pri ljudeh vzbujajo gnus ali radovednost?
torek, 14.2.2017
 
 
 
 


 
Save Save