pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
   
 
Slikanje me osrečuje
nedelja, 27.4.2008
         

Cvetka Vidmar iz Maribora: Risati sem pričela takoj po upokojitvi leta 2000. Od takrat obiskujem razne tečaje, hodim v slikarske kolonije, sodelujem na razstavah in rada segam po strokovni literaturi s področja slikarstva.

Svoje tretje življenjsko obdobje sem si zapolnila predvsem s slikanjem, ker me to osrečuje in mi daje velik smisel življenja. Ker je slikanje večkrat tematsko obvezujoče in naporno, za sprostitev izdelujem razne unikatne voščilnice po svojih idejah in zamislih.

Moje slike nastajajo največkrat v naravi. Tudi po osebnih motivih, saj je fotografija prav tako ena izmed mojih mnogih dejavnosti. Nimam rada povprečja in zdolgočasenega vsakdana, zato so moje slike razgibane, z vsemi mogočimi motivi, pa naj bo to akvarel, pastel, gvaš, akril ali olje.  Akvarel je  moja najljubša tehnika risanja, ker je najzahtevnejši, nepredvidljiv in neponovljiv.

Pod mentorskim vodstvom akademske slikarke - specialistke Jasne Kozar sem obiskovala tudi tečaj abstraktnega slikanja.

Veliko izkušenj in poznanstev s slikarji iz vse Slovenije sem si pridobila v raznih likovnih kolonijah širom Slovenije, tudi v koloniji Zveze društev upokojencev Slovenije v Izoli. Imela sem že 15 samostojnih razstav in še veliko več skupinskih. Cvetka Vidmar

Slika 1: Beneške maske, akvarel
Slika 2: Cvetovi, akril
Slika 3: Maribor, akril na juto

Gospa Cvetka Vidmar prejme priročnik iz zbirke Enostavna uporaba računalnika, ki ga poklanja portal Senior 60+.

Vabimo vas, da tudi vi predstavite svoj zanimiv hobi s katerim se ukvarjate. Svoj prispevek s slikami nam pošljite na info@seniorji.info - čaka vas darilo. Več informacij na spodnji povezavi.

Predstavi svoj hobi - darilo čaka

- Vrni se nazaj na MOJ HOBI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save