seniorji.info - Zdravilišče Radenci: 29. septembra s srcem v naslednjih 135 let!
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Zdravilišče Radenci: 29. septembra s srcem v naslednjih 135 let!
petek, 15.9.2017
         

Brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, medicinska gimnastika za zdravo srce, hoja za srce, tek za srce, bosonoga hoja po kamnih iz rokavov Mure, pohod do železnega vrelca in po vrelcih življenja, 135 vaj za zdravo srce ter hitri napotki o tem, kako pripraviti napitek in sladico za zdravo srce – to je le del aktivnosti, s katerim bodo v Zdravilišču Radenci v petek, 29. septembra, ob svetovnem dnevu srca praznovali tudi svoj praznik - 135. rojstni dan!

In sicer z dogodkom Ob 135-letnici Zdravilišča Radenci delam s srcem, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zdravstveno zavarovalnico Vzajemna, Društvom upokojencev ter Zavodom za turizem in šport Radenci. Ta zajema celo vrsto aktivnosti, ki so razdeljene v dopoldanski in popoldanski del; med 10.00 in 14.00 ter med 16.00 in 19.00. »Udeležencem ob 135. obletnici zdravilišča podarjamo 135 minut za zdravo srce, po eno minuto za vsako leto bogate zgodovine najbolj srčnega zdravilišča v Sloveniji. Z udeležbo na različnih dejavnostih, ki so vse namenjene krepitvi srca, bodo zbirali minute. Vsi, ki jih bodo zbrali 135, bodo prejeli kupon za dodatnih brezplačnih 180 minut za kopanje v Zdravilišču Radenci,« pravi Vesna Maučec, direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci.Rdeča nit vseh aktivnosti in delavnic bo skrb za zdravo srce, kar pomeni, da boste z udeležbo na prav vsaki izmed njih naredili nekaj dobrega za to najpomembnejšo mišico v našem telesu. Nabor aktivnosti je raznolik in nedvomno bo vsak, ki se bo udeležil tega prazničnega dogodka, našel nekaj zase ter uspešno zbral 135 minut. Središče dogajanja bo park pred Hotelom Radin, aktivnosti pa se bodo zaključile ob 19.00, ko bodo tudi uradno obeležili 135. obletnico zdravilišča in nazdravili še na uspešnih nadaljnjih 135 let.Ljubiteljem gibanja in športnikom bodo na voljo najrazličnejše telovadbe: gimnastika, fitness, hoja in tek. Ljubitelji kulinarike se boste naučili, kako pripraviti napitek in sladico, s katerima boste okrepili vaše srce. Ker srce in tudi možgane krepimo z ročnimi spretnostmi, bodo na voljo ustvarjalne delavnice: če boste zelo izvirni, bo morda prav vaše srce, narisano na kamen iz reke Mure, osvojilo zmagovalno srce, srce pa si boste lahko izdelali tudi iz gline.Na dogodku bo poskrbljeno tudi za vaše vnuke. Ti bodo lahko telovadili z veveričko Muki, maskoto Zdravilišča Radenci, se zabavali v Vzajemkovi deželi z Vzajemkom, maskoto zavarovalnice Vzajemna, obiskali SIKALO ZOO, se peljali s turističnim vlakcem in skupaj s starši ali vami tekli na družinskem teku. Ljubitelji hoje boste lahko izbirali med več pohodi – na tistih, ki vodijo do mineralnih vrelcev, boste veliko izvedeli o zdravilni mineralni vodi in jo seveda tudi degustirali.Program dogajanja ob svetovnem dnevu srca in 135. obletnici Zdravilišča Radenci si lahko ogledate tukaj in že zdaj izberete aktivnosti, s katerimi boste svojemu srcu ob svetovnem dnevu srca privoščili 135 minut zdravja.

Zakaj podarjanje in zbiranje minut za zdravo srce?


Zdravilišče Radenci se z zbiranjem in podarjanjem minut svojim gostom vključuje tudi v vseslovensko akcijo #Ustavise, ki že od junija poteka po vsej Sloveniji. Namen projekta #Ustavise je ozaveščanje o pomenu skrbi za zdravje, o tem, kako pomembno se je ustaviti v divjem tempu vsakdana, si vzeti čas zase in narediti nekaj za svoje zdravje. Zdravilišče Radenci v akciji, ki se bo zaključila dan pred svetovnim dnevom srca, torej 28. septembra, sodeluje pod geslom #Ustavi se in privošči svojemu srcu najboljše!, sporočilo pa so podkrepili s kratkimi video posnetki, v katerih predstavljajo nasvete za zdravo srce.Že razmišljate o krompirjevih počitnicah? V Zdravilišču Radenci pripravljajo coprnije na kvadrat!

V zadnjih dneh smo že lahko izkusili pravo jesen, zato naj vam ne bo nič nerodno, če že razmišljate o tem, kje boste preživeli krompirjeve počitnice. Preverite ponudbo v Zdravilišču Radenci, kjer bo počitniški teden minil v znamenju čisto pravih družinskih počitniških čarovnij. Daleč stran od divjega vsakdana, v toplih bazenih in ob njih, boste doživeli najlepše in najbolj čarobne družinske trenutke, na ustvarjalnicah pa bodo izpod vaših prstov prihajali najčudovitejši in najbolj dragoceni izdelki iz najrazličnejših in že uporabljenih materialov. S pomočjo srčnih animatorjev si boste pričarali največjo dragocenost – čas zase in za svoje najdražje. Za vse ostalo bodo poskrbele čarovnice, ki imajo konec oktobra prav posebno moč. 


V Zdravilišču Radenci bodo počitniške družinske čarovnije zaznamovale delavnice Naredi sam, naredi zase, na katerih bo ritem narekovala zdraviliška čarovnica. Ker vsaka prava coprnica in coprnik potrebujeta metlo, čarobno pregrinjalo in prijatelja duhca, jih bodo otroci, lahko pa tudi odrasli, na ustvarjalnih delavnicah izdelali sami in se pri tem strašno zabavali. Vsak dan bodo spoznali kakšno coprniško in prekmursko navado – izvedeli bodo, zakaj imajo coprnice rade buče in bučno olje, kako pregnati coprnico iz hotela ter spoznali prekmursko navado obdarovanja duš. Na kuharskih delavnicah bodo pripravljali različne pogače – repnjačo in džabukačo – ter čarovniške napitke.Seveda je udeležba na noči čarovnic, ki jo bodo v Zdravilišči Radenci praznovali že 30. oktobra, za vse goste obvezna! Ta bo še posebej zanimiva: začela se bo s čarovniško zaprisego, na čarovniških stojnicah boste lahko poskusili in občudovali lokalne izdelke, otroke bodo zabavali čarodeji, preizkusili pa se boste lahko na čarovniških karaokah. Tisti bolj športni se lahko podate na čarovniški pohod in poiščete čarovniški zaklad. Čarovnice vam bodo tudi prerokovale iz kart in vam poslikale obraz. Glavna atrakcija bo seveda buča – na razstavi buč z okoliških kmetij, boste lahko priča razglasitvi buče velikanke 2017. Seveda pa ne pozabite, da si lahko lepe trenutke v Zdravilišču Radenci pričarate kar sami – v objemu vodnih mehurčkov, v wellnessu na kakšni masaži, z odličnim jabolčnim zavitkom z radensko mineralno vodo ali pa na sprehodu ob reki Muri.


Posebna ponudba l Kontakti

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na PONUDBA ZDRAVILIŠČ

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Ujemite še zadnje poletne dni v Zdravilišču Radenci
Posebna ponudba zdravilišča Radenci.
torek, 22.8.2017
 
  Na pustolovske počitnice z vnuki!
Posebna ponudba zdravilišča.
četrtek, 13.7.2017
 
  Terme Lendava: Dobra volja je pol zdravja!
Posebna ponudba zdravilišča za seniorje!
petek, 16.6.2017
 
  Punce, gremo me po svoje
Vezi prijateljstva lahko trajajo vse življenje in nam pomenijo oporo in zavetje. Zato je treba prijateljstvo negovati.
petek, 6.1.2017
 
  Smeh je naravno zdravilo
Veliko smeha med oddihom v Šmarjeških Toplicah
petek, 6.1.2017
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 6