pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Najboljši par gre v Zdravilišče Radenci
torek, 19.12.2017
         

December je čas praznikov, obdarovanj in prijaznih voščil. V njih največkrat izrečemo željo po obilju zdravja. Zdravje bodo mnogi našli v enem najstarejših slovenskih zdravilišč, v Zdravilišču Radenci, še posebej, če se spopadajo s težavami srčno-žilnih bolezni. Blagodejna termo-mineralna voda, ki se uporablja tako v kopelih kot tudi za pitje, zdravstveni center s strokovno usposobljenimi zaposlenimi in najsodobnejšo medicinsko opremo, 250 sončnih dni v letu, srčnost zaposlenih in skrivnostna pokrajina ob Muri so razlogi, zaradi katerih se nekateri stalni gostje v Zdravilišče Radenci vračajo tudi že več kot 40 let. Vsako leto znova, tudi po tri tedne skupaj, tudi večkrat na leto. Pravijo, da se tam počutijo kot doma. Nič nenavadnega, v Zdravilišču Radenci srčni zaposleni res dobro poskrbijo za dobro počutje svojih gostov.Oddih za zdravje

Srčno-žilne bolezni so vodilni vzrok obolevnosti in smrtnosti v razvitem svetu. Rehabilitacija poteka vse življenje. Kombinacija blagodejnega vpliva naravnih zdravilnih dejavnikov, telesne vadbe, zdravega življenjskega sloga in izobraževalnih aktivnosti, ki potekajo pod budnim očesom strokovnjakov, ter z uporabo najsodobnejše opreme, bolniku omogoča kakovostno vključevanje nazaj v aktivno življenje. V Zdravilišču Radenci bolnikom ponujajo osnovno rehabilitacijo po srčnem infarktu ali operaciji srca in obnovitveni program, ki zmanjšuje možnost ponovnih zapletov ali poslabšanja srčno-žilne bolezni, spodbuja zdrav način življenja in krepi zdravje. Vse to zahvaljujoč mineralni vodi, ki izvira v Radencih in se po vsebnosti ogljikovega dioksida uvršča med najbogatejše mineralne vode v Evropi.

»Najdragocenejša naravna danost Radencev, vsem znana mineralna voda, je odlična tako za preventivo kot kurativo. Uporabimo jo lahko v kopelih in za pitje. Kopel iz mineralne vode z neštetimi mehurčki, ki pronicajo skozi kožo, pomaga pri širjenju žil in mehčanju žilne stene. Že po 15- do 20-minutni kopeli se tako uravnava tlak ter izboljša počutje. Najbolje je, če kopel dopolnite s pitno kuro in si v času bivanja v Zdravilišču Radenci vsaj trikrat na dan, pet dni zapored, privoščite kozarec mineralne vode neposredno iz vrelca,« pravi dr. Andrej Vugrinec, specialist kardiologije,
vaskularne in interne medicine.

Oddih v Zdravilišču Radenci je torej oddih za zdravje. Blagodejni učinki mineralne in termalne vode skupaj s prilagojenimi vadbami in prvovrstnimi zdravstvenimi programi poskrbijo, da se njihovi gostje domov vrnejo kot prerojeni.

Preverite aktualno ponudbo v Zdravilišču Radenci

Kako izgleda dan v Zdravilišču Radenci?

Dan se v Zdravilišču Radenci prične s pitjem mineralne vode iz vrelca v pitni dvorani. Priporočljivo je, da se obred pitja ponovi še dvakrat čez dan, običajno pred kosilom in pred večerjo. Zdraviliško osebje pravi, da njihovi gostje na leto popijejo skoraj 50.000 kozarcev mehurčkaste vode. Mineralna voda pomaga pri boleznih presnove, ledvic in sečil ter poskrbi za primerno hidracijo telesa.Dopoldne se lahko gostje razmigajo v vodi ali z jutranjo telovadbo v telovadnici ali na fitnesu. Vse aktivnosti potekajo pod budnim očesom animatorjev Janje, Dominika in Stanka – slednji je z 58. leti najstarejši animator na turističnih destinacijah v Sloveniji in kot tekmovalec v bodibildingu po svojih telesnih zmogljivostih prekaša marsikaterega mlajšega kolega. Popoldne je rezervirano za razvedrilo, športne in družabne igre, kot so lokostrelstvo, med dvema ognjema, balinanje ali tombola.Nepogrešljiva aktivnost na oddihu v Zdravilišču Radenci je kopanje v termalnem parku. Bazeni so napolnjeni s termalno vodo, ki blagodejno učinkuje na tegobe gibalnega sistema in sprošča. Za okrepitev organizma je priporočljivo preizkusiti knajpanje oziroma izmenično kopanje v topli in hladni vodi. Za zagrete plavalce je v notranjem delu kopališča na voljo 25-metrski plavalni bazen z navadno vodo, ki je kot nalašč za nabiranje plavalnih kilometrov. V Zdravilišču Radenci je v času bivanja obvezno potrebno preizkusiti slovito mineralno kopel, ki blagodejno vpliva na srčno-žilne bolezni.  Glavna blagodejna učinkovina kopeli so mehurčki ogljikovega dioksida, ki med kopanjem skozi kožo pronicajo v telo. Širijo žile, jih naredijo bolj prožne in obenem izboljšajo prekrvavitev. Boljši pretok krvi pomeni boljšo dostavo kisika, gradbenih in energetskih snovi, odplakovanje odpadnih snovi in s tem hitrejše razstrupljanje in regeneracijo organizma. Zaradi tonifikacije tkiva v spolovilih in boljšega pretoka skozi kožne kapilare v mišicah medeničnega dna pa se izboljša tudi spolno življenje. Mineralne kopeli so najbolj znan produkt Zdravilišča Radenci – na leto jih izvedejo več kot 18.000.Dnevne aktivnosti v Zdravilišču Radenci lahko vsak gost kombinira z ustrezno prehrano. Jedilnike je mogoče prilagoditi zdravstvenim potrebam z upoštevanjem nasvetov priznane nutricionistke. Odličnega okusa so tudi jedi z mineralno vodo, najbolj znana sladica je jabolčni zavitek – na leto ga pripravijo skoraj 8.000 kosov.


V dobro počutje in krepitev zdravja je usmerjen tudi Medico-wellness center Corrium v Zdravilišču Radenci. Svet savn ponuja očiščenje telesa v finskih, turški, zeliščni in infrardeči savni. Znamenito in zelo zdravilno je zdravilno blato, ki v obliki fango oblog pomaga lajšati bolečine v hrbtu in sklepih ter pomaga pri učvrščevanju in oblikovanju telesa. Če se obloge dajejo na vodni postelji, so še toliko bolj učinkovite. V Zdravilišču Radenci vsako leto opravijo več kot 1100 aplikacij zdravilnega blata na telo.

Preverite aktualno ponudbo v Zdravilišču Radenci

Najlepši par v Zdravilišču Radenci

Najbolj vroča ponudba v Zdravilišču Radenci ta hip je paket Najlepši par. Tistim, ki se bodo odločili zanj, omogoča popoln oddih in prečiščenje telesa. Paket vključuje nastanitev s polpenzionom, kopel z mineralno vodo (1x na osebo), delno ročno masažo (20 min; 1x na osebo), neomejeno kopanje v bazenih s termalno vodo, 1x dnevno brezplačno uporabo savne do 16.00 ure (z izjemo na dan odhoda), sladico Sladki vrelec ljubezni z mineralno vodo in trikrat na dan pitno kuro z mineralno vodo. Ob tem so gostom na voljo številne aktivnosti za vse starosti, od jutranje gimnastike in vodnega fitnesa, do zdravih obrokov, pripravljenih po nasvetih nutricionistke.

Preverite aktualno ponudbo v Zdravilišču Radenci

Posebna ponudba l Kontakti

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na PONUDBA ZDRAVILIŠČ

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Okrepite svoj imunski sistem s savnanjem in kopanjem v termalni vodi
Posebna ponudba zdravilišča.
sreda, 15.11.2017
 
  12. oktober – svetovni dan revmatskih bolezni
Posebna ponudba Term 3000 - Moravske Toplice.
torek, 10.10.2017
 
  Zdravilišče Radenci: 29. septembra s srcem v naslednjih 135 let!
Posebna ponudba zdravilišča.
petek, 15.9.2017
 
 
 
 


 
Save Save