seniorji.info - V Celju veliko konkretnih vprašanj za strokovnjake
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
V Celju veliko konkretnih vprašanj za strokovnjake
ponedeljek, 23.4.2018
         

V celjskem Večgeneracijskem centru SOCIO so odprli Info točko Sobivamo. Ta bo obiskovalcem na enem mestu nudila možnost, da pridobijo informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti. Starejši namreč potrebujejo nove rešitve za kakovostno bivanje, predvsem za čas bivanja med svojim domom in domom za starejše. Ministrstvo za okolje in prostor je, skupaj s partnerji projekta Sobivamo, v zadnjih mesecih po vseh mestnih občinah predstavljalo možnosti kakovostnega bivanja starejših. Med njimi tudi sobivanje, ki je v tujini že zelo razširjeno. Sobivanje več starejših oseb nudi ustrezno kakovost življenja, saj niža življenjske stroške, širi socialno mrežo, odpravlja osamljenost in lajša vsakdanja opravila.

Suzi Kvas, direktorica Javnega zavoda SOCIO, je povedala, da so takšni projekti zelo potrebni. Čeprav v Celju izvajajo mnogo aktivnosti, ki so namenjeni starejšim, center namreč letno obišče več kot 3.000 ljudi, so še mnogi, ki so osamljeni in pogrešajo druženje. Povedala je še, da ima mestna občina velik posluh za potrebe starejših in da se obeta tudi še kakšen dodaten center, ki bo namenjen starejšim.

Da v celjski občini razvijajo programe za vse starostne skupine je potrdila tudi Polona Ocvirk, vodja oddelka za družbene dejavnosti. Povedala je še, da je večgeneracijski center SOCIO prava lokacija za postavitev info točke, saj vanjo poleg starejših zahajajo tudi mlajši. S temi vsebinami bomo pripomogli k temu, da bodo vse generacije razmišljale o kakovostnem bivanju in da bodo na izzive bivanja v tretjem življenjskem obdobju pripravljene.

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 40