pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice
dodajte spletno stran med priljubljene | ponedeljek, 20.11.2017
 
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
Kaj lahko počnete ta teden v Ljubljani
ponedeljek, 13.11.2017
         Park zvezda se bo v prednovoletnem času spremenil v Ledeno fantazijo

Drsališče bo na Kongresnem trgu zaživelo 25. novembra. V Ledeni fantaziji pa bo mogoče uživati vse do 7. januarja prihodnje leto.

VI. BIENALE SLOVENSKE NEODVISNE ILUSTRACIJE:
V Kinu Šiška poteka VI. edicija Bienala slovenske neodvisne ilustracije, ki tudi tokrat gosti več kot 20
umetnikov in umetniških kolektivov iz Slovenije in tujine, ki ustvarjajo na mejah različnih praks. do 17. novembra | vstop prost

LIFFE – LJUBLJANSKI MEDNARODNI FILMSKI FESTIVAL: Festival LIFFe z aktualnimi najbolj kakovostnimi filmi evropske in svetovne produkcije popestri jesenski kulturni utrip
Ljubljane. od 8. do 19. novembra

BIO 25 – 25. BIENALE OBLIKOVANJA: DALEČ, TAKO BLIZU:
BIO je zasnovan kot dolgotrajen proces sodelovanja, v katerem skupine oblikovalcev in ustvarjalcev iz drugih disciplin razvijajo alternative obstoječim sistemom. BIO deluje kot preizkusni poligon, kjer se oblikovanje uporablja kot orodje za izpraševanje in preoblikovanje

NOVEMBER GOURMET LJUBLJANA: Ljubljana bo novembra tudi gastronomska prestolnica. V družbi chefov in vinarjev se bodo ves mesec vrstili zanimivi kulinarični dogodki. do 30. novembra

UMETNOST V JAVNEM PROSTORU – RAZSTAVA: Razstava v Galeriji ZDSLU je del projekta Umetnost v javnem prostoru, ki odpira polemiko in postavlja številna vprašanja o javnem prostoru, komu pripada, kdo ima interes ter tudi dostop do vsebinskega oblikovanja le tega, danes pri nas. do 30. novembra

PONEDELJEK, 13. november

TIHI UBIJALCI AFGANISTANA, FOTOGRAFSKA RAZSTAVA ARNETA HODALIČA
Slovenski etnografski muzej ob 18. uri

Ob odprtju razstave priznanega slovenskega fotografa Arneta Hodaliča o surovosti minske problematike v sodobnem Afganistanu bo potekal pogovor o tihih ubijalcih Afganistana. Pogovor želi vzpodbuditi k razmišljanju o varnostni situaciji in minski problematiki.

Razstava prikazuje surovost minske problematike v sodobnem Afganistanu in junaštvo tistih, ki jo poskušajo reševati. Skozi fotografski objektiv Arneta Hodaliča doživite vsakdanje življenje žrtev min, deminerskih ekip in posledice, ki jih eksplozivna sredstva povzročajo.

STRIPI, RISOROMANI IN MANGE: KRITIKA DRUŽBENE REALNOSTI ALI BREZS
Konzorcij ob 18. uri

V zadnjem času se v polju literature pojavlja vse več stripov in risoromanov. Nekateri izmed njih nam nudijo predvsem zabavo, drugi pa zarežejo in nastavljajo ogledalo. Na debati bo pod drobnogled vzeta forma stripa in risoromana ter analizirane nekatere najnovejše izdaje.

TOREK, 14. november

IGRANJE DRUŽABNIH IGER V KNJIŽNICI REČI

Knjižnica reči ob 19. uri

Preživite torkov večer v prijetni družbi ob igranju družabnih iger. Nič računalnika, nič ponedeljka, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu.

SIMBOLIKA PRESEŽNEGA V PRAZGODOVINSKI UMETNOSTI – JOŠT SNOJ
Trubarjeva hiša literature ob 18. uri

Od paleolitika človek ustvarja. Kaj izraža umetnost prvega človeka? V čem nosi v sebi presežno? Ogledali si boste nekaj paleolitskih sakralnih prostorov – jam s poslikavami ter poiskali vzporednice in odmev v sodobni umetnosti.

SREDA, 15. november

JAVNO VODSTVO: ZAČASNA MEJA. ŽIVLJENJE IN HREPENENJE V CONI A
Muzej novejše zgodovine ob 17. uri

Razstava obeležuje 70-letnico nastanka zahodne slovenske meje. Posveča se orisu življenja na območju Julijske krajine pred nastankom meje leta 1947 in s spomini prebivalcev odstira kompleksne odnose v pokrajini v času zavezniške vojaške uprave (ZVU). Obdobje ZVU je za prebivalce pomenilo prehod iz pomanjkanja v blagostanje, izhod iz revščine in začetek novega, povojnega življenja. Obenem pa je nova začasna zavezniška oblast na ozemlje vnašala novo negotovost, nacionalne napetosti ter nasilje, ki je še kako dalo misliti, da konec vojne ni prinesel dokončnega miru. Plesal se je boogie-woogie in začel se je boj za novo, pravično mejo.

ČETRTEK, 16. november

KUSTOS ZA EN DAN – ANDREJ ROZMAN ROZA

Narodna galerija ob 18. uri

Pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec Andrej Rozman Roza bo predstavil izbor njemu ljubih umetnin v Narodni galeriji.

Narodna galerija s ciklom Kustos za en dan / Kustosinja za en dan odpira vrata drugačnim pogledom, povezuje različna znanja in zvrsti umetnosti, odkriva zgodbe za umetninami, pri vsem tem pa je najpomembnejši osebni pečat, ki ga na vodstvu z obiskovalci v prijetnem vzdušju deli izbrana znana osebnost.

VODENI OGLED RAZSTAVE JANEZ JANŠA
Muzej sodobne umetnosti Metelkova ob 17. uri

Pregledna razstava po desetih letih podaja pregled zgodbe, ki kljub močni zakoreninjenosti v Sloveniji in njeni nedavni zgodovini zastavlja kar nekaj univerzalnih vprašanj o identiteti v dobi biopolitike in o umetnosti v informacijski dobi ter jo projicira v prihodnost s tem, da najavlja registracijo imena Janez Janša kot blagovne znamke za naslednjih deset let.

PETEK, 17. november

ROOTS IN SESSION PRESENTS: THE TAKEOVA

Sputnik od 22. ure dalje

Ekipa Roots In Session začenja serijo novih klubskih večerov v Kavarni Sputnik imenovanih The Takeova!

Večeri so namenjeni razbijanju meja med različnimi žanri ter mešanju zvokov sorodnih zvrsti kot so reggae, roots, hiphop, funk, dancehall, mash up, traphall, dub, jungle, drumnbass in vsega, kar je vmes. Da bo vzdušje popolno, bodo v Sputniku postavili RootsInSession soundsystem, tako da basa zagotovo ne bo manjkalo!
Nagradna igra: BREZPLAČNE VSTOPNICE!
Ljubljana Times in The Roots in Session vam podarjata dva para BREZPLAČNIH VSTOPNIC za Roots in Session Presents: The Takeova. V nagradni igri lahko sodelujete do 15. novembra. Sodelujete lahko tukaj.

SOBOTA, 18. november

IDEA ITALIA
Pogačarjev trg

Pustite se popeljati v svet italijanske kulinarike, z njimi pokukati na italijanske tržnice in se pustili omamiti čarobnim dišavam. Pridite na poulično zabavo, kjer se bodo tipične italijanske dobrote predstavile v svoji tradicionalni podobi, pa tudi v sodobnejši preobleki. Festival se bo začel že v petek in bo potekal do nedelje.
 
NEDELJA, 19. november

NAGAOKA 2017

Hala Tivoli

Mednarodni judo turnir Nagaoka je že 54. zapored in z najdaljšo tradicijo eden od največjih judo turnirjev v Sloveniji. Letos bo turnir potekal 18. in 19. novembra v Hali Tivoli v Ljubljani. Prvi dan tekmovanja je rezerviran za mlade športnike (U12, U14 in U16), medtem ko bodo kadeti, U23 in starejši tekmovali v nedeljo.

BOLŠJI SEJEM STARIN
Breg od 8. do 15. ure

Nedeljski Bolšji trg je tradicionalna prireditev kjer se srečujejo zbiratelji, ljubitelji starin, starinarji, nostalgiki in ljudje, ki iščejo zanimive stare predmete, umetniške izdelke, ali navdih za svoje ustvarjanje, turisti, sprehajalci in vsi, ki v starih predmetih vidijo nekaj zanimivega, ali del svoje preteklosti in korenin.Ljubljana Times


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Medvode vas vabijo k raznolikim aktivnostim
Program tega tedna.
torek, 14.11.2017
 
  Koroški dom starostnikov PE Slovenj Gradec
Oktober v Koroškem domu starostnikov.
četrtek, 5.10.2017
 
  Slovesnost ob dnevu policije
Policijska akademija praznuje 50 let.
ponedeljek, 3.7.2017
 
 
 
 
Save Save