pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Tišina: Glasbeniki, pisci in še knjiga
nedelja, 3.6.2018
         

V Kulturni dvorani Tišina je ob majskem Tednu ljubiteljske kulture vse odmevalo ob zaključku kulturnega večera, ko so vsi izvajalci programa ter občinstvo skupaj zapeli. Bila je to prava manifestacija ljubiteljske kulture, ki jo je na samem začetku v svojem nagovoru pohvalil župan Občine Tišina Franc Horvat, skupaj pa so jo pripravili Društvo upokojencev Tišina, Kulturno umetniško društvo Tišina in Turistično društvo Gradišče.

Vinski bratje iz Gederovec

Na tišinskem odru so se zvrstile kar tri glasbene skupine ljudskih godcev, ki delujejo v tej prekmurski občini. Najstarejša, ki letos praznuje 10-letnico, je skupina »Cvetje v jeseni«, ki deluje pod okriljem Društva upokojencev Tišina. Vodi jo Ema Vezjak. Ob glasbenikih in pevcih sta se kot pesnici predstavili občinstvu Irena Šrajner in Majda Klement, ki sta aktivni med seniorskimi literati Društva upokojencev Murska Sobota.

Mörski godci iz Petanjec

Osmo leto nastopajo »Vinski bratje« iz Gederovec, ki jih vodi Pavel Celec. Njihov izredno glasen nastop sta s svojimi zgodbicami in pesmicami »prekinila« Ema Vezjak (piše zgodbe) in Ludvik Škaper (piše pesmi), ki sta sicer aktivna v skupini »Cvetje v jeseni«, pa tudi v literarni sekciji Društva upokojencev Tišina.

Cvetje v jeseni pri DU Tišina

Neke vrste »kovaška skupina« pa so »Mörski godci« iz Petanjec, ki igrajo in pojo peto leto. Vodi jih Tonček Hauko. Tedaj sta nastope posameznikov in glasbenih skupin pozdravila ter jim izrekla pohvale in zahvalo predsednik Društva upokojencev Tišina, Jožef Poredoš, kot tudi predsednica Društva upokojencev Murska Sobota Angela Novak.

Bioenergoterapevt in pesnik Štefan Titan

V imenu revije »Narava zdravi« se je oglasila urednica Asja Matjaž, ki je izredno pohvalila kvalitetno delo, pa tudi pisanje, bioenergoterapevta Štefana Titana iz Tišine, ki piše za to revijo, je pa ob tej priložnosti izšla njegova najnovejša knjiga oziroma zdravilski leksikon z naslovom »Prisluhnimo telesu, telo nam pove vse«. O vsebini te knjige pa je več povedal predstavnik Založbe Volosov hram iz Pekla pri Mariboru Robert Titan Felix.

Združeni na odru ob zaključku


Avtor: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  60 let od osnovnošolskih klopi
Povezani so ostali vse do danes.
petek, 1.6.2018
 
  Mele: Spominska hiša Šaruga
Milena Marija Reščič skrbi za hišo, saj je to domačija njenih staršev.
sreda, 30.5.2018
 
  Spomladanski ribolov DOSOR-jevcev
To aktivnost izvedejo najmanj dvakrat letno.
torek, 29.5.2018
 
  Se še spomniš
Predstavitev pesniške zbirke.
nedelja, 27.5.2018
 
 
 
 


 
Save Save