pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Študijski krožek Tišina
četrtek, 7.6.2018
         

Svojo štiriindvajseto ustvarjalno sezono so v Kulturni dvorani Občine Tišina predstavile članice Študijskega krožka Tišina, ki jih neutrudno vsa leta vodi Mihaela Flisar. V času od lanske jeseni do letošnje pomladi (od novembra do maja) so svojemu druženju dale naslov »Skrivnost perlic in del narave«. O tem je govorila voditeljica Mihaela Flisar: »Sprehod skozi naravo pelje najprej v prostore Osnovne šole Tišina, kjer se članice Študijskega krožka Tišina ob ponedeljkovih večerih zbiramo, pogovarjamo in ustvarjamo. Tako se ustvarjalnost iz šolske učilnice prenese v dnevno sobo vsake izmed nas.

Prvič kot duet Alen (harmonika) in Mirko (gudač)

V teh urah se ta prostor druženja in počitka spremeni v atelje. V ateljeju je mirno in me smo sproščene, ustvarjalne. Pozno v noč za mizo v svetli dnevni sobi ustvarjamo. Ne mudi se, saj za ustvarjanje potrebujemo veliko časa. Navdihe za ustvarjanje najdemo vsepovsod in največji navdih je življenje samo. Imamo toliko navdihov, da nam včasih zmanjka časa, da bi vse udejanjile …«

Razstava nastalih del Študijskega krožka Tišina

V prvi vrsti na prireditvi

Predstavitev ustvarjalnosti članic Študijskega krožka Tišina (Marija Ficko, Zora Gosak, Vlasta Grah, Marjeta Kolman, Julijana Kovač, Katarina Lazar, Ida Petkovič, Jožica Prejac, Vera Rogač, Irena Stolnik, Marija Škalič, Jana Zelko, Marija Törnar in Mihaela Flisar) sta v pozdravnem nagovoru pohvalila župan Občine Tišina Franc Horvat in direktor Ljudske univerze v Murski Soboti Dejan Dravec. V kulturnem delu programa sta zaigrala v duetu Alen Lebar (harmonika) in Mirko Kuhar (gudač), v stihih je aktivnost članic krožka predstavil Zvonko Mesarič iz Tropovec.

Razstava nastalih del Študijskega krožka Tišina

Sledil je ogled razstave, ki je prikazala lepo razporejene barvne in posrebrene žičke ter v različnih tehnikah prepletene in iz različnih materialov nanizane perlice, ki se povežejo v različne vrste nakita. Po ogledu razstave pa se je nadaljevala še pogostitev s pecivom, ki so ga prav tako pripravile članice Študijskega krožka Tišina.

Za zaključek še pecivo »za povrh«


Avtor: Filip Matko FickoBodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Praznovala z mamo v domu
Dogodek sta popestrila mlada plesalca.
torek, 5.6.2018
 
  Tišina: Glasbeniki, pisci in še knjiga
Bila je prava manifestacija ljubiteljske kulture.
nedelja, 3.6.2018
 
  60 let od osnovnošolskih klopi
Povezani so ostali vse do danes.
petek, 1.6.2018
 
 
 
 


 
Save Save